Özgür ALTUNCU - Özkan ARSLAN / İstanbul, () Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Tarabya Köşkü'nden zafer işareti yaparak ayrıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaklaşık 50 dakika görüşen İhsanoğlu çıkışta kısa bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Gül'le çok verimli bir görüşme yaptıklarını belirten İhsanoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanıyla olan dostluğumuz, hukukumuz çok eskiye dayanır. Kendisi çok tecrübeli bir devlet adamı. Cumhurbaşkanlığı döneminde çok önemli tecrübeler kazandı. Kendilerinde bir nezaket ziyaretinde bulundum. Ayrıca ülkemizin değişik meseleleriyle ilgili görüş teatisinde bulunduk. Özellikle dış meselelerle ilgili, etrafımızda olan bitenlerle ilgili faydalı bir görüşme yaptık. Bu görüşme çok olumlu bir şekilde gelişti. Ben bu görüşmeden çok umutlu ve mutlu ayrılıyorum" diye konuştu.

TEBRİK ETTİ, İYİ TEMENNİLER İFADE ETTİ
Aralarında adaylığıyla ilgili bir konuşma geçip geçmediği sorusuna, "O kadarını da söylemeyeyim, iki dost arasında o kadarı kalsın" yanıtını veren İhsanoğlu, ısrarlı sorular üzerine, "Elbette değişik şeyler konuştuk ama takdir edersiniz ki sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şeylerin ötesinde benim bir şey açıklamam uygun düşmez. Ama şu kadarını söyleyeyim, gayet samimi, içten, kendileri başarılar diledi, iyi temenniler ifade etti" dedi.

SADECE SAATİM VAR
İhsanoğlu bir gazetecinin "Sizin de bir bilezik hikayeniz var mı" sorusuna kolundaki saati göstererek, "Benim sadece saatim var" yanıtını verdi.

ZAFER İŞARETİ YAPTI
Açıklamanın ardından aracına binen İhsanoğlu camı açarak zafer işareti yaptı. İhsanoğlu bir süre bu şekilde poz vererek Tarabya Köşkü'nden ayrıldı.

(FOTOĞRAFLI)