Özgür ALTUNCU - Taner YENER/İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği, "O makamlara bizim desteğimiz sayesinde geldi " sözlerine, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Uluslararası görevlere gelmek bir minnet borcu değil, devlet adına, millet adına yapılan hizmetlerdir" yanıtını verdi.

TRT TEPKİSİ
Mısırçarşısı'nda esnaf ziyaretinde bulunan İhsanoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın seçim çalışmalarında devletin olanaklarını kullandığını tekrarlayan İhsanoğlu, "TRT, 550 dakika Başbakanı vermiş, Selahattin beyle ikimize 4 dakika. Millet bunu görüyor. Millete oluşmanın yolu devlet imkanlarıyla olmuyor. Kalpten kalbe gönül var. Gönülden gönüle bir yol var. O halk o yolu biliyor. Türkiye'de hiç kimse hakikatı saklamayaz" diye konuştu.

ERDOĞAN'A YANIT
Başbakan Erdoğan'ın dile getirdiği bulunduğu görevlere desteğimizle geldi sözlerine de yanıt veren İhsanoğlu, " Benim bu göreve nasıl geldiğim çok açık birşeydir. Ben bunu her zaman söyledim. Bu Türkiye hükümetinin aday göstermesidir. Fakat Türkiye hükümeti adaylar gösterdi. Kazanmadı. Uluslararası görevlere gelmek bir minnet borcu değil, devlet adına, millet adına yapılan hizmetlerdir. Ben bu hizmetleri çok iyi şekilde yaptığıma inanıyorum"diye konuştu.

ERDOĞAN SLOGANI ATAN VATANDAŞ UZAKLAŞTIRILDI
İhsanoğlu soruları yanıtladığı sırada yoldan geçen bir vatandaş " Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attı. İhsanoğlu'na eşlik eden MHP'liler vatandaşı bölgeden uzaklaştırdı. Ardından devreye giren sivil polisler tartışmanın büyümesini önledi.

(FOTOĞRAF)