ZÜBEYDE HANIM'IN MEZARINDA
Cumhurbaşkanlığı için çatı aday gösterine Ekmelettin İhsanoğlu havalimanından, Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım anıt mezarına, otobüsle İzmir turu yaparak gitti. İhsanoğlu otobüsden İzmirlileri selamladı. Konvoyda yeralan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın içinde olmadığı makam aracını kullanan şoför ile başka bir araçtaki MHP il başkan yardımcıları arasında yol verme yüzünden tartışma çıktı.
Çatı adayı İhsanoğlu, Alaybey semtindeki Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın aıt mezarında efeler ve gaziler tarafından karşılandı. Efeler, İhsanoğlu'nun omuzuna yöresel şal atarken, gaziler de başına dernek logolu şapka taktı. Termometrelerin 42 derece sıcaklığı gösterdiği İzmir'de, Zübeyde Hanım Anıtı ziyaretine yüzlerce İzmirli katıldı. Karşıyakalı kadınlar üzerinde, 'İzmirli kadınlar yurtta barış dünyada barış elçisi İhsanoğlu'nun yanındadır', 'İzmirliyiz yaparız, İhsanoğlu'nun seçimi için sandıklardayız', 'Özgür yaşama hakkı için 10 Ağustos'ta tatilde değil sandıklardayız' yazılı pankartlar açıldı. Ak Parti'den istifa eden bağımsız milletvekili Erdal Kalkan da anıt girişinde karşıladığı İhsanoğlu'nu öperek kutladı.
İhsanoğlu Zübeyde Hanım'ın mezarına karanfillerden oluşan çelenk bıraktı. Çoğunluğunu CHP'lilerin oluşturduğu partililer de 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganı attı.

FOTOĞRAFLI