CUMHURBAŞKANI ADAYI İHSANOĞLU, ANTALYA'DA OTOBÜSLE ŞEHİR TURU YAPTI Cumhurbaşkanı adayı Eklemeddin İhsanoğlu, ATSO’da sivil toplum örgütleri ve Antalya’nın kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantının ardından otobüsle şehir turuna çıktı. Otobüsün ön camında yol boyunca Antalyalıları selamlayan İhsanoğlu, Antalya’da karşılıksız kalmadı, vatandaşlar da cumhurbaşkanı adayına el sallayarak karşılık verdi. İhsanoğlu’nun seçim otobüsünün kent merkezinden, Güllük Caddesi’nden geçişi sırasında sağlık sorunları olduğunu belirten bir genç, otobüsün yarı açık yan camına asıldı. Buradan tutunan ve sıkıntılarını cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’na anlatmaya çalışan genç, polisin marifetiyle asılı kalmakta direndiği ön camdan alındı. 
VALİ ÖZTÜRK KAPIDA KARŞILADI 
Ekmeleddin İhsanoğlu, şehir turu kapsamında Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ü de ziyaret etti. Eşi Füsun İhsanoğlu’nun da yer aldığı ziyaret kısa sürdü. Vali Öztürk, cumhurbaşkanı adayını valilik binasının dış kapısında karşıladı. 
AŞIRI SICAK PROGRAMI DEĞİŞTİRDİ
Valilik ziyaretin ardından İhsanoğlu, dinlenmek için geceyi geçirdiği The Marmara Otel’e dönerken, ilan edilen programında yer alan Cumartesi Pazarı ziyareti sıcak hava ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oruçlu olması dolayısıyla iptal edildi.
TÜRKMEN BAYRAĞINI ÖPÜP KABUL ETTİ
İhsanoğlu, dinlendiği otelden ayrılırken Antalya’da diş hekimi olarak çalışan Türkmen Basın Konseyi İcra Kurulu üyesi Kürşat Çavuşoğlu, kendisine Türkmen bayrağı hediye etti. Türkmen bayrağını öpüp alnına koyarak kabul eden cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, “Irak’taki Türk kardeşlerimiz, Türkmenler, Irak Türkmenleri, Suriye Türkmenleri bizim kardeşlerimizdir. Etimiz, tırnağımız, canımızdır. Biz onlarla beraberiz ve biz çok üzülüyoruz ki dünyanın dikkati hiçbir zaman Irak ve Suriye Türkmenlerine yönelmedi" dedi. 
Dikkatin hep başka noktalarda olduğunu ve bölgede en çok yalnız kalan grubun Türkmenler olduğunu kaydeden İhsanoğlu şunları söyledi: "Türkiye’nin dışında hiçbir hamisi olmayan Türkmenler bizim isteğimiz gibi gerektiği gibi bu ilgiyi görmüyoruz."
‘YARDIMLARINIZI TÜRKMELERE YAPIN’
Kerkük’ten, Telefer’den atılan 50 bin Türkmen’in sahipsiz olduğunu söyleyen İhsanoğlu, şu çağrıyı yaptı: "Bu sıcaklarda gıdasız susuz, barınaksız büyük sıkıntı içerisindeler. Halkımıza sesleniyorum, hakkımız büyük imkanlara sahip mübarek Ramazan ayının sonunda yardımlarımızı Türkmen kardeşlerimizin hayır cemiyetleriyle, Diyanet Vakfı’yla, Kızılay’la veyahut diğer insani yardım kurumları vasıtasıyla Iraklı Türkmen kardeşlerimizle bilhassa bu Telefer ve Kerkük’ten atılanlara ulaştırılması gerektiğine inanıyorum. Türkiye onların yanında duracaktır ve bizler Türk vatandaşları olarak bu milletin, bu devletin hizmetinde olan insanlar olarak elimizden gelen her türlü gayreti esirgemeyeceğiz."
‘YURTTA SULH CİHANDA SULH’ VURGUSU
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, otelde 2 saat dinlendikten sonra Konyaaltı’nda kendisi için hazırlanan seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Otelden seçim ofisine otobüsle geçen İhsanoğlu, otobüsün ön camından Antalyalıları selamlamayı da ihmal etmedi. İhsanoğlu, ofisin açılış kurdelesini eşiyle birlikte kesti. Cumhurbaşkanı adayı, seçim koordinasyon merkezinin açılışında otobüsten yaptığı konuşmada, Antalyalıların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı İhsanoğlu, "İnşallah bu bayram memleketimize huzur getirir. Bütün Türklerin, bütün Müslümanların, bütün dünyanın barış içerisinde olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin çok önemli bir dönüm noktasıyla karşı karşıya olduğunu ve 10 Ağustos’ta herkesin vereceği oylarla Türkiye’nin yolunu seçeceğini aktaran İhsanoğlu, ”Ya daha çok problem olacak, sıkıntı olacak ya da yurtta huzur yurtdışında itibar olacaktır. 10 Ağustos’ta vereceğiniz oylarla, Atatürk’ün istediği gibi ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesini gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
AK PARTİ’DEN OY VERECEKLER VAR 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parti seçimi olmadığını kaydeden Ekkmeleddin İhsanoğlu, Ak Parti içinden kendisine oy vermek isteyenlerin olduğunu söyledi. İhsanoğlu, "Bunun açıklayanlar var. Partinin kurucuları arasında olanlar var. Bakanlık, başbakan yardımcılığı yapanlar var. Biz bütün Türkiye’nin temsilciyiz. Bütün herkesi kucaklıyoruz” diye konuştu. 
Kendisini dinleyenlere “Selamet sahiline ulaştıralım bu gemiyi” çağrısı yapan Ekmeleddin İhsanoğlu, geminin kaptanını kavgalı, öfkeli birisinin olmaması gerektiğini söyledi. 

FOTOĞRAFLI