Ezgi ÇAPA - Özgür ARSLAN / İstanbul, () Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 gün kala Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçimi kaybetmesi halinde siyasete atılıp atılmayacağı ve nerede yaşayacağı sorusuna “Hayatımı Türkiye’de idame ettiriyorum, başkaları gibi kaçacak delik aramıyorum” diyerek yanıt verdi.  

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bakırköy İlçe Yönetimi sandık görevlileri eğitimi toplantısına katıldı. Bakırköy Botanik Park’ta saat 13.00’te gerçekleşen toplantıda İhsanoğlu’na sembolik seçim sandığı sunuldu. İhsanoğlu’nun açtığı sandıktan ekmek çıktı.

YARIN SANDIKTAN EKMEK ÇIKACAK
CHP’li sandık görevlilerine hitap eden Ekmeleddin İhsanoğlu, “Sandıklarda kazanılan oylar masada kaybediliyor. Türkiye’ye son şansını kaybettirmeyiniz” uyarısında bulundu. İhsanoğlu, “Yarın sessiz yığınların oyu patlama yapacak ve sandıktan ekmek çıkacak” diye konuştu.

HIRSIZA HIRSIZ TERÖRİSTE TERÖRİST DENEMİYOR 
Beykoz Ömerli’deki piknik alanında Ramazan Bayramı'nda kılınan namazına ilişkin konuşan İhsanoğlu “Bayram günü suratsız, ne idüğü belirsiz insanlar, İstanbul’da cihat namazı kıldılar. Bu neyin cihadı, kime karşı cihad? Bu memlekette hırsıza hırsız, teröriste terörist denemiyor” dedi.

ŞİŞKO KEDİLER ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI
İhsanoğlu, sandık sonuçlarını takip edecek Cihan Haber Ajansı çalışanlarının, sandık başına alınmamaları yönünde talimat verildi söylentileri üzerine “Ben bunu kabul etmiyorum, bunun takipçisi olacağız. YSK’nın müdahale etmesini istiyorum. Bunun takipçisi olacağız” dedi. Vatandaşlara ve sandık görevlilerine uyanık olmaları çağrısında bulunan İhsanoğlu “Sandığın güvenliğini tehdit eden o şişko kediler, o karanlık eller ortaya çıkmaya başladı” dedi.

HAYATIMI TÜRKİYE’DE İDAME ETTİRİYORUM, BAŞKALARI GİBİ KAÇACAK DELİK ARAMIYORUM
İhsanoğlu’na, yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi halinde siyasete atılıp atılmayacağı da soruldu. Siyasete atılması halinde hangi partide siyaset yapacağı ve nerede yaşayacağı soruları üzerine İhsanoğlu şu yanıtı verdi:
“Ben hiçbir partinin üyesi değilim. Ben hayatımı Türkiye’de idame ettiriyorum, başkaları gibi kaçacak delik aramıyorum.”
(FOTOĞRAFLI)