İHH'nın Suriye'nin Kamışlı ve Cezire Kanton'unda yaşayan Kürtler'e göndermek üzere, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Şenyurt Sınır Kapısı'nda 6 gündür bekleyen 7 TIR'dan oluşan yardım konvoyuna geçişine izin verildi. Yardım konvoyuna eşlik eden İHH gönüllerinin geçişine ise izin verilmedi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca Suriye'deki Kürt bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıkan 27 TIR'lık yardım konvoyundan 20’si Kobani ve Afrin bölgelerine ulaştırılırken, Cezire Kantonu bölgesine gönderilen 7 TIR'lık konvoy ise 6 gündür bürokratik engellerden dolayı Şenyurt Sınır Kapısı'nda bekletiliyordu. Hazırlanan insani yardım malzemesini taşıyan ve Şenyurt Sınır Kapısı'nda bekletilen yardım konvoylarında bozulma riski taşıyan süt ve çocuk mamasının da bulunmasına rağmen izin verilmemesi tepkilere sebep olmuştu.
İHH İnsani Yardım Vakfı Mardin Temsilcisi Mehmet Timurağaoğlu Diyarbakır'da, genel merkezce yapılan yardım kampanyası kapsamında Suriye'nin Afrin, Kobani ve Cezire bölgelerine gönderilmek üzere 27 yardım TIR'ı hazırlandığını, bu araçlardan 7'sine Şenyurt geçiş noktasından gecikmeli de olsa geçiş yapılmasına izin verildiğini söyledi. Sadece yardımların geçişlerine izin verildiğini belirten Timurağaoğlu, izin çıkmadığı için gönüllü görevlilerin Suriye'ye gidemediğini dile getirdi.