Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - İNSANİ Yardım Vakfı'nın (İHH) Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesine gönderdiği yardımları taşıyan 7 TIR, Mardin'in Kızıltepe İlçesi Şenyurt Sınır Kapısı'nda 5 gündür bekletiliyor. TIR'ların bürokratik engellere takıldığını söyleyen İHH'nın Mardin Temsilcisi Mehmet Timurağaoğlu, "Yardımların içinde çoğunlukta gıda malzemeleri ve bozulma riski taşıyan süt ve çocuk maması var" dedi.
İHH'nın Suriye'deki Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesine yaptığı 7 TIR'dan oluşan yardımlar Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ndeki Şenyurt Sınır Kapısı'na götürüldü. Sınır kapısından Suriye'ye gönderilecek olan yardımlar, bürokratik engeller nedeniyle 5 gündür bekletildiği ve Suriye'ye geçişine izin verilmediği belirtildi. 45 derece sıcaklıkta bozulma tehlikesi bulunan gıda maddeleri farklı depolara boşaltıldı.
Yardım konvoyu ile Suriye’ye gidecek olan İHH gönüllüsü Abdurrahman Ceylan, "Beş gündür 45 derece sıcaklık altında sınırda bekletiliyoruz. Yetkililer lütfen bu konuya bir çözüm bulsunlar. Türkiye’den Suriye’ye yardım elini uzatan insanların bu yardımlarının burada bozulmaya terk edilmesi bizi derinden üzüyor. Sayın Başbakanımız her türlü imkanın seferber edilmesi talimatını verirken burada toplanan 7 TIR’lık yardım konvoyu bürokratik engellere takılıyor. Buradaki 7 TIR’ın yanında IHH aracılığı ile Suriye’nin Kobani bölgesine 13, Afrin bölgesine gönderilen 7 TIR yardım konvoylarının hepsi sınırı geçip yardımlar hedeflerine ulaştırılırken, burada Suriye’nin Kamışlı, Cezire Bölgesine izin verilmemesine anlam veremiyorum" dedi.
İHH’nın Mardin Temsilcisi Mehmet Timurağaoğlu 27 TIR’dan sadece 7'sine izin verilmediğini belirterek, "Diğer TIR'lar Şanlıurfa ve Kilis üzerinden oradaki mazlum halka ulaştı. Buradaki yardımların içinde çoğunlukta gıda malzemeleri ve bozulma riski taşıyan süt ve çocuk maması var. Yetkililere buradan sesleniyoruz. Buradaki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Hızlı bir şekilde muhtaç ve mağdur olan bölgeye de bu yardımı bekleyen insanlara ulaşır. Yetkililerden bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI