İSTANBUL, ()  İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında, bugün Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 75’i İstanbul’dan olmak üzere tüm Türkiye'den aynı anda toplam 229 yardım TIR'ı kaldırıldı. İHH'dan yardım TIR'larıyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi: " 2011 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıldır büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye'deki insani krizin boyutu, rakamlarla ifade edilemeyecek bir dramı yansıtıyor. Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede, İHH İnsani Yardım Vakfı, mağduriyetlerin başladığı gününden beri yardım çalışmaları yürütüyor. Komşumuz ve kardeşlerimiz olan Suriyeliler için, sizlerin destekleriyle üç yıldır seferber oluyoruz.
Gelinen noktada, yüz binlerce insan bu desteklerle hayata tutunmuş olsa da yıkım ve katliamlar artarak devam ediyor. Üstelik saldırılarla yaşanan ölümlere açlıktan ölümler de eklendi ve kış mevsimi tüm bu olumsuzlukları daha da artıran bir faktör durumunda. Dolayısıyla yardımlara olan ihtiyaç ve yardımların aciliyeti de her geçen gün artıyor.
Bu tablo karşısında, bölgede yardıma muhtaç insanlar için birçok yardım kampanyası düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, şimdiye dek gerçekleştirmiş olduğu en büyük TIR organizasyonunu gerçekleştirdi. Bugüne kadar Suriye'ye 2 bin 100 yardım TIR'ı gönderen İHH, yüreği Suriye halkı için çarpan binlerce kişinin katılımıyla bugün Türkiye’nin 59 ilinden 229 yardım TIR’ı kaldırdı. İstanbul’dan ise Kazlıçeşme Meydanından, Suriye'ye gitmek üzere 75 adet yardım TIR'ı hareket etti.
TIR'ların bir kısmı Cilvegözü ve Ceylanpınar sınır kapılarından direk geçiş yapacak. Yardımlar öncelikle, Suriye içindeki sınır hattı boyunda sıkışmış milyonlarca insana, daha sonra da Halep ve Şam çevresi ile Yermük Kampı gibi iç bölgelere gönderilecek."
İHH “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında Türkiye’den Suriye’ye gönderilen TIR  bilgileri de şöyle verildi: "1 Ocak- 23 Şubat 2014 tarihlerinde hazırlanan toplam tır sayımız 817’ye ulaştı.  İllerden ve yurtdışından hazırlanan toplam tır sayısı 667 adet.  İstanbul’dan hazırlanan toplam tır sayısı 150 adet. Bugün 59 ilden toplam 154, İstanbul’dan 75 tır olmak üzere Türkiye genelinde 229 TIR aynı anda Suriye’ye hareket etti.  Bu kampanyaya toplamda yurt içi ve yurt dışından 147 STK destek verdi. Anadolu’dan ve İstanbul’dan giden TIR’lardaki yardım malzemelerinin içeriği; gıda, mama, ilaç ve tıbbi malzeme, çocuk bezi, tekstil, ayakkabı, çadır, yatak ve battaniye’den oluşmakta" (FOTOĞRAF)