MERSİN'de İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen Suriye Yardım Yemeği'ne katılan İHH Suriye Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu, Kilis Şubesi'ne yapılan polis baskınını değerlendirerek İHH üzerinde kara oyunlar oynandığını söyledi.

Mersin Tüccarlar Kulübü'nde düzenlenen yemekte konuşan Yorgancıoğlu, bir takım odakların İHH'yi terörist listesine almayı amaçladığını söyledi. Türkiye'de görünen manzaranın İHH'nin teröristlere yardım ediyor gibi görünmesinin istendiğini belirten Yorgancıoğlu, "Türkiye hükümeti içeride teröristlere yardım ediyor gibi algılar oluşturarak Suriye'den elimizi eteğimizi çekmemizi istiyorlar. Bizler Suriye'yi yalnız bırakmayacağız. Orada ölen çocukların hesabını bize soracaklar. Bütün dünya karşımızda da olsa Suriyeli mazlum kardeşlerimizin yanındayız. Suriye şimdiye kadar hak ettiği desteği göremedi. Bunun sebebi Suriye hakkında oluşturulan kara propaganda" dedi.

Kilis Şubesi'ne yapılan operasyondan 15 gün önce İHH ile alakası olmayan bir TIR'ın İHH'ya ait olduğu ve silah taşındığı yalanları uydurulduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, "İHH'ya ait olan bir TIR polisler tarafından durduruldu. MİT yetkilileri TIR'ın aranmasına izin vermedi çünkü TIR silah taşıyordu gibi yalanlarla insanların zihin dünyası karıştırılmaya çalışıldı. TIR operasyonu tutmadı çünkü bizle bir alakası yoktu. Bunu ilk yayan medya organları devlet içerisinde paralel yapılanma olarak bilinen grubun yayın organlarıydı" diye konuştu.

Kilis Şubesi'ne yapılan operasyonu da değerlendiren Yorgancıoğlu, "Mahkeme kararı olmadan hiçbir STK aranamaz. Bakıyorsunuz, mahkeme kararı olmadan Kilis ofisine baskın düzenleniyor. Baskının belli saatleri olur. Saat 06.20'de ofis aranmaz. Avukat olması gerekir, üçüncü bir gözün olması gerekir. Arama yapan polisler arkadaşlarımızı dışarı çıkararak arama yaptılar. Belki o esnada ofisimize dinleme cihazı koyulmuş olabilir, gayri meşru olan bir şey konmuş olabilir, bize ait olmayan bir şey konmuş olabilir. Arama sonrasında İHH'nın ofisinden bu çıktı denilerek İHH zorla bırakılmak istenmiş olabilir. Hukuksuz ara ile ilgili avukatlarımız işlem başlattı" diye konuştu.

Bazı odakların İHH'yı terör dosyası ile ilişkilendirmek için sebep aradığını vurgulayan Yorgancıoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kilis İHH ofisinde görevli olan İbrahim adında bir kişi ile ilgili arama kararı var. Van'da yürütülen El Kaide operasyonu ile ilişkilendirilmiş. Çünkü sebepler arıyorlar İHH'yı terör dosyası ile ilişkilendirmek için. Sebep bulamayınca böyle sudan bahanelerle İHH'nin sanki terör örgütleri ile çalışıyormuş gibi, personeller arasında terör örgütlerine üye insanlar varmış gibi algı oluşturarak çamur at izi kalsın psikolojisi ile yapılan bir operasyon. Sabah arkadaşlarım beni aradığında Suriye çalışmalarından sorumlu Vali Veysel Dalmaz beyi aradım. 15 kadar polis gayri meşru şekilde arama yapıyor dedim. Vali bey bana döndüğünde Kilis Emniyet Müdürü'nün böyle bir operasyondan haberi olmadığını söyledi. Aranan arkadaş orada ikamet ediyor gösterilmiş. Art niyeti olmayan yada bir yerlere hizmet etmek istemeyen bir polis, ev adresi olarak verilen adresin İHH ve Katar Kızılayı'na ait bir ofis olduğunu görünce ne yapar? Hukuksuz bir arama mı yapar yoksa mesainin başlamasını bekleyip oradaki arkadaşlarla istişare mi ederdi? Bu operasyon çamur at izi kalsın ve İHH ile ilgili insanların zihin dünyaları ile olumsuz bir algı oluşturmak için belli odaklar tarafından yapılmıştır. Gerekli hukuki mücadeleyi avukatlarımız başlattı."