Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), ()-İNSANİ Yardım Vakfı (İHH), Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki kampta kalan Ezidi ailelere, gıda ve giysi yardımında bulundu. Ezidi aileler, kapalı spor salonunda reyonlara ayrılan bölümlerden kendilerine lazım olan giysileri kendileri seçerek aldı.
İHH İnsan Yardım Vakfı tarafından Silopi Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda 500 Ezidi aile için hazırlanan gıda ve giyim yardımlarının dağıtımını yaptı. Daha önce ilçe genelinde tespiti yapılan aileler, İHH çalışanları tarafından yaşadıkları yerden alınarak spor salonuna getirildi. Burada ihtiyaçlarına göre istedikleri yardım malzemesini alan Ezidiler, daha sonra kaldıkları yere malzemeleri ile birlikte tekrar araçla bırakılıyor. Yardımlar içerisinde yazlık ve kışlık giyimin yanısıra ayakkabı, iç giyim, battaniye, gıda yardımı gibi ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Mağaza usulü sergilenen malzemelerden Ezidiler, kendilerine lazım olan veya istediklerini alıyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı Şırnak sorumlusu Eyyüp Böçkün, Ezidilerin durumlarını tespit ettiklerini belirterek, "Özellikle bu ailelerin elbise, gıda, battaniye tarzı ihtiyaçlarının olduğu söylendi. Bizler de bu amaçla kadın, erkek, yetişkin kişilere, burada görmüş olduğunuz kıyafetlerimizi, gıda malzemelerimizi hazırladık. Kendi çocuklarının ihtiyaçlarını daha iyi bildikleri için anne ve babalarını evlerinden getirtiyoruz. Onlar kendilerine ne lazımsa seçiyor. Bizler de onlara yardımcı oluyoruz. Buradan tekrar malzemelerimizi kendi araçlarımıza yükleyeceğiz ve kendileriyle beraber tekrar evlerine götüreceğiz. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecek. Yardımlarımızın içinde bir yetişkin anne ve babanın, çocuğun ne ihtiyacı varsa tedarik edilmekte, bunun dışında her aileye çift kişilik battaniyeler veriyoruz" dedi.
10 yaşındaki Mesrur Gani Şikri, terlikle geldiği salonda, yeni bir ayakkabı sahibi olmanın sevincini yaşadı. Annesi, ve 3 kardeşiyle Silopi Kaymakamlığı tarafından Senan İdin Anadolu Lisesi yurduna yerleştirilen Şikri, babası ve diğer erkek kardeşinin ise Irak’ta kaldığını söyledi.


FOTOĞRAFLI