Süleyman KAYA/İSTANBUL,() İNSAN Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyeleri, hasta tutukluların serbest bırakılması için Bakırköy Kadın Tutukevi önünde eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grubun Metris, Ümraniye, Gebze, Kandıra ve Bolu cezaevinin önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Ankara’ya gideceği belirtildi.

İnsan Hakları Derneği, cezaevlerinde yatan hasta tutuklular serbest bırakılması için Ankara’ya yürüyerek gitme kararı aldı. Ankara yürüyüşünün startı ise Bakırköy Kadın Tutukevi önünde verildi. Tutukevi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, hasta tutukluların isimlerinin bulunduğu pankart açıp ‘Hasta tutsaklar serbest bırakılsın, Tedavi haktır engellenemez’ şeklinde sloganlar attı. Ellerinde hasta tutukluların fotoğraflarını taşıyan grup adına basın açıklaması yapan İHD İstanbul Şubesi Başkanı Abdülbaki Boğa " 12 Eylül dönemine ait yasalar günümüzde de devam etmektedir. Göz boyamak adına bir yargılama yapılmış ancak o dönemin bütün uygulamaları devam etmektedir. Cezaevlerinde bulunan yüzlerce hasta tutsak için Ankara’ya gidiyoruz" şeklinde konuştu.
Tutukevi önünde toplanan dernek üyelerine Grup Adalılar da şarkılarıyla destek verdi. Grup üyelerinin şarkılarına dernek üyeleri de eşlik etti. Daha sonra toplanan grup tutukevi önünden O-1 karayoluna kadar yürüyüşe geçti. Grupbun, Metris, Ümraniye, Gebze, Kandıra ve Bolu cezaevinin önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Ankara’ya gideceği belirtildi. 

(FOTOĞRAF)