CEZAEVLERİNDEKİ tutuklu ve hükümlülerin sağlık sorunlarına dikkat çekmek için İHD Hakkari Şubesi basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.
Hakkari Kapalı Cezaevi önünde yapılan basın açıklamasına BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, İl Genel Meclis üyeleri, STK temsilcileri de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, son 7 yılda cezaevlerine gönderilenlerin sayısının hızla yükseldiğini, sayının 2013 yılında 140 bin 520 olduğunu söyledi. Akbulut, cezaevlerinde hasta mahkumların sağlık sorunları yaşadıklarını ve bunlardan 14'ünün çeşitli tarihlerde öldüğünü yitirdiğini söyledi. İHD'nin verilerine göre, 3 Kasım 2013 itibari ile şu anda cezaevlerinde 163'ü ağır olmak üzere 544 tutsağın bulunduğuna dikkat çeken Akbulut, şöyle dedi:
"F tipi cezaevlerindeki tecrite dayalı koşullar, tutuklu ve hükümlülerin ruh ve beden bütünlüklerini tehdit etmektedir. Bu durum özellikle hasta tutuklu ve hükümlüler için insani olmayan bir tablonun ortaya çıkmasına neden olurken, hasta tutuklular bir veda hakkına dahi erişemeden yaşamlarını yitirmektedir."
Toplananlar basın açıklamasından sonra 5 dakikalık oturma eylemi yaptı, sessizce dağıldı.