İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA (Sakarya), ()- SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde, bir çiftlik sahibinin telefonla ihbarı sonucu yola atık madde döktüğü tespit edilen Biosun Katı Atık Ayrıştırma Tesisi'ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 42 bin 232 TL para cezası uyguladı. Bu cezanın uygulandığı da ihbarı yapana mail yoluyla bildirildi.
Pamukova İlçesi'nde Mayıs ayında gerçekleşen olayda Paşalar Karapınar Mahallesi sakinleri Biosun Katı Atık Ayrıştırma Tesisi'nin araçlarından yola atık madde boşaltıldığını gördü.  Aynı bölgede tavuk çiftliği bulunan Mahmut Ekşi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'Alo 181' hattına ihbarda bulundu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde yaptıkları inceleme sonucu  atık maddelerin çevre ve insan sağlığına zarar verebileceği tesbit edilerek  zabıt tutuldu. Olaydan bir ay sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü, atık maddelerden şikayetçi olan çiftlik sahibi Mahmut Ekşi'yi de mail yoluyla bilgilendirerek Bisosun Katı Atık İşleme ve Entegre Tesisi'ne 42 bin 232 TL para cezası uygulandığını bildirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alo 181 ihbar hattı aracılığıyla şikayetçi olan Mahmut Ekşi'ye gönderilen bilgi mesajında 'Alo 181'e yapılan 144556 no'lu kaydınıza istinaden; söz konusu işletmeye Çevre Kanunu uyarınca 42.232,00 TL oara cezası uygulanmıştır' denildi.

İÇ(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)