Mehmet AKTARAN - İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL, ()- ESKİ 1. Ordu Komutanı, emekli orgeneral Hasan Iğsız, Yalçın Küçük ile birlikte cezaevinden çıktı. Küçük'ün konuşmasının ardından kameraların karşısına geçen Iğsız, "Bugün özgürlüğümün çalınmasının üzerinden 2 yıl 7 ay geçti. Normal olarak özgürlüğümün bana verildiği bugün çok mutlu olmam gerekir. Ama size şunu aktarmak istiyorum; biraz önce 2 yıl 7 ayımı paylaştığım koğuş arkadaşlarımı geride bırakarak onların yanından ayrıldım. Arkadaşlarımız Balyoz'dan yargılanan bilinçli arkadaşlarımız. Deniz Kuvvetleri'ne uzun yıllar hizmet etmiş çok başarılı arkadaşlarımız. Ben kendimin suç işlemediğini nasıl biliyorsam, onların da suçsuz olduğunu biliyorum. Bu yüzden onları geride bırakmak bana çok zor geldi" diye konuştu.

"DEVLET SEYİRCİ KALDI"

Hasan Iğsız, kendilerini Ergenekon Davası'nın içine dahil ettiklerini ve 23 tane davayı birleştirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Hiç tanımadığımız, bilmediğimiz insanlarla birlikte yargılandık. Ama duruşmalar sırasında bu insanları yakınen tanıma imkanına sahip olduk. Ortak özelliklerinin Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş, ülkesine ve milletine yürekten bağlı onurlu insanlar olduğunu gördük. Onların davasına baktığımızda bizden farklı olmadığını gördük. Hepsinde imzasız ihbar mektupları, gizli tanıklar, sahte belgeler... İnsanlar yıllarca haksızlığa isyan ettiler, seslerini duyurmaya çalıştılar. Fakat maalesef bunda başarılı olamadılar. Devlet seyirci kaldı. Sonunda devlet bütün olanların bir senaryonun parçası olduğunun farkına vardı."

"DEVLETİN BİZLERE VE AİLELERİMİZE ÖZÜR BORCU VAR"

Emekli Orgeneral Iğsız, "Yargıyla ilgili olarak yapılması gerekenler tabii ki yapılacaktır. Ama ben sizlere şunu ifade etmek istiyorum: Devletin bizlere ve ailelerimize bir özür borcu var. İnsanlar çok büyük sıkıntılar çektiler. Ailelerimiz çok büyük sıkıntılar çektiler. Ama eğer bir gün Türkiye'de gerçek bir demokrasinin oluşmasında eğer bizim yaşadıklarımız bir ibret vakası olarak katkı sağlarsa, hiç değilse cezaevinde boşu boşuna yatmamış oluruz" şeklinde konuştu.

CEZAEVİ PERSONELİNE TEŞEKKÜR

Iğsız, Silivri Cezaevi'nde başta cezaevi müdürü olmak üzere tüm personelin yaklaşımlarının son derece olumlu olduğunu dile getirdi. Iğsız, "Bize karşı yaklaşımları son derece olumlu olmuştur. Bizlere ekstra bir sıkıntı verecek davranışları olmamıştır" dedi.

MA (ET) (FOTOĞRAFLI)