IĞDIR Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın Caferiler ile ilgili hazırladığı raporu Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderdiği gerekçesiyle eleştirilere uğrayan Vali Ahmet Pek, Muharrem ayı nedeniyle kurulan yas çadırına giderek Caferilerle çay içti, sohbet etti.
Müftü Cüneyt Kulaz'ın hazırladığı Caferilerle ilgili 2 sayfalık raporun, Vali Ahmet Pek imzası ile 13 Ekim 2013 günü Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesine Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Bedir tepki göstermişti. Raporda, 'terörist' olarak gösterilen Caferi mezhebinden olan Azeriler, geçen 25 Ekim günü 'Raporu da al git' mitingi düzenleyerek vali ile müftüyü istifaya davet etmişti.
Vali Ahmet Pek, Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından kurulan ’Aşura Çadırı’nı ziyaret etti. Öğle saatinde Zübeyde Hanım Bulvarı'nda kurulan 'Kerbela olayı' ile ilgili film ve belgesellerin gösterildiği, hayırseverler tarafından yemek verilen çadıra İl Jandarma Komutanı Albay Erdem Yılmaz, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ ile birlikte giden Vali Pek'e çay ikram edildi. Vali çadırda bulunan vatandaşlarla sohbet etti.
Ziyareti tamamladıktan sonra bir açıklama yapan Vali Ahmet Pek, Iğdır'ın diğer kentlerden farklılıkları bulunduğunu, acının ortak olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl da yine yas çadırını ziyaret ettiğini belirten Vali Ahmet Pek, "Aynı şeylere üzülüyoruz, aynı şeylere ağlıyoruz. Zaten millet olmanın bir gereğidir üzüntüde, tasada, sevinçte birlikte olmak" diye konuştu.