IĞDIR Müftüsü Cüneyt Kulaz, İstanbul Esenyurt'taki camiye yapılan çirkin saldırıyı kınadığını belirterek "Caferi kardeşlerimin üzüntüsünü paylaşıyorum" dedi.
Atatürk Caddesi üzerinde bulunan müftülük binasında basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Ramazan ayının sevgi, bütünlük ve kardeşlik duygularının doruğa çıktığı bir ay olarak nitelendirdi. Cüneyt Kulaz, "Ramazan ayında Muhammediye Camisi'ne saldırılarak kundaklamanın sebep olduğu üzüntü ve yapılan çirkinlik ortadadır. Cehaletle yolunu çizmiş, kin ve nefret duygularıyla kötü ve çirkin işlerle uğraşanların, İstanbul Esenyurt’taki Muhammediye Camisi'ne yaptıkları çirkin saldırı ile mübarek Ramazan ayında mümin kardeşlerimizin üzüntüsüne sebebiyet verdikleri anlaşılmaktadır. Camiler Allah’ın evi, Kabe’nin birer şubesi, müminler tarafından kutsal kabul edilen mekanlardır.
İnancımızın, kitabımızın, kardeşliğimizin ve vatan sevgisinin öğrenilip, öğretildiği bu toprakların tapusu kabul edilen müminler tarafından ayrıcalıklı önem atfedilen yerler olduğu bilinmektedir. Amacı ne olursa olsun Muhammediye Camisi'ne yapılan saldırıyı kınıyor. Camilere gönül ve inanç bağlılığını her daim gösteren Caferi kardeşlerimin üzüntülerini paylaşıyorum. Sağduyulu davranılarak, birlik, bütünlük ve kardeşlik duyguları içinde yaşadığımız sürece kötü niyetli kimselerin bertaraf edileceği kamuoyuna saygı ile duyurulur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI