"MİLLETİN DESTEĞİYLE YUVALANIP, NASIL OLUYOR DA DARBE TEŞEBBÜSÜNDE BULUNUYORSUN"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cemal Gürsel Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti aday tanıtım toplantısına katıldı. Kürsüye çıkarak konuşma yapan Efkan Ala'nın sözü sık sık 'Dik dur eğilme' ve 'Erzurum seninle omuz omuza' sloganlarıyla kesildi. Seçimlere giderken Türkiye'nin ilk defa kendi insiyatifiyle problemlerini masaya yatırdığının anlaşıldığını söyleyen Efkan Ala, terör sorununu ülkenin kendi insiyatifiyle çözmek için belli bir yola koyulduğunu bildirdi. Bakan Ala, Mayıs ayında Dünyanın en büyük ülkelerinin ekonomilerinin gıptayla izlediği 46 milyar dolarlık hava alanının ihalesinin televizyonlarda yapıldığını, devletin para vermeden üstüne para alarak bir projeyi gerçekleştirmeyi başardığını ortaya koyduğunu anlattı. Daha sonra 3'üncü köprü ve IMF'ye son taksidin de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ödendiğine dikkati çeken Efkan Ala, Gezi olaylarının da bunların hemen sonrasında başlamasının manidar olduğunu işaret etti. Bakan Ala şunları söyledi:

"Geliyorsunuz tam başka ülkeler aşağı inerken bakıyorsunuz ki Türkiye çok iyi ivme yakalıyor. Arkasından paralel devlet devreye giriyor. Kendisini görevlendirenlerin eline verdiği reçeteyi yürürlüğe sokuyor. Ama biz kaç darbe girişimi atlatmışız kardeşim senin haberin var mı? Biz kaç darbeyi bertaraf etmişiz, senin ağababalarını yenmişiz ağababalarını. Sen Tunus'tan ta Endonezya'ya kadar Yakutistan'dan Kırım'dan Sudan'a kadar herkesin 'Allah razı olsun' dediği, uluslarası sömürge düzenine 'one minute' diyen bir liderin hareketine dur diyorsun. Kimsin kim? Senin gücün yeter mi? Bu millet sana onun için mi yardım yapıyor? Bu milletin yardımını, islamı başka ülkelere de götürüp oralara da anlatma desteğinden yararlanarak orada yuvalanıp, örgütlenip onu da kötüye kullanarak sen nasıl oluyor da baş kaldırıyorsun ve bir darbe teşebbüsünde bulunuyorsun. Seni bu millet affeder mi? Bilmez mi bu millet irfanıyla, ferasetiyle senin kim olduğunu ne için görevlendirildiğini? Ve seninle orada samimi olarak çalışan insanları ayırmasını da bilir. Onun için değerli kardeşlerim biz çok daha büyük darbe teşebbüsleri gördük. Sizin iradeniz işte bunu yerle bir edendir. Siz kahraman mı arıyorsunuz? Bunları durduracak kahraman sizsiniz."

"BAŞÖRTÜLÜ KARDEŞLERİMİZ BAŞI AÇIK KARDEŞLERİMİZLE BERABER OTURUYORLAR"

Milletin iradesinin herşeyden üstün olduğunu bunun bir emanet olduğunu ve kimseye emaneti çiğnetmeyeceklerini bildiren Bakan Ala, "Kardeşlerim hatırlayınız. Bundan 15 yıl önce sizin iradenizinin yansıdığı milletvekilleri meclise giren bir başörtülü kardeşimize 'Burası devlete meydan okunacak yer değildir' dedi. O kardeşimize büyük bir haksızlık yapıldı. Şimdi sizin seçtiğiniz liderle ise başörtülü kardeşlerimiz şu anda meclisteler. Başı açık kardeşlerimizle beraber oturuyorlar, iş yapıyorlar. O zaman şunu dedi sizin lideriniz: Burası millete meydan okunacak yer değildir. Hangisi daha kıymetli?" dedi.

"KURANI KERİM, ALLAHIN KELAMI HER OKULDA SEÇMELİ DERS"

Bakan Ala, sözlerini "Şimdi daha önce dini yeryüzünden silmek isteyenler bakın. 10 yıl içinde Allah'ın yardımıyla Kuranı Kerim Allah'ın kelamı her okulda seçmeli ders. Başörtüsü okulda, kamuda bile serbest. Kim ne istiyor Allah aşkına? Başörtüsü her yerde serbest, Kuranı Kerim seçmeli ders ve peygamberimizin hayatı heryerde okutulabiliyor" diye tamamladı.