KURULUŞUNUN 50. Yılında 'Bir Asır’a Doğru' konsepti adı altında çeşitli etkinlikler düzenleyen Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) 50. Yıl vagonu Alsancak Garı’nda ziyaretçilerini ağırladı.
TRT’nin Yayıncılık ve Tarih Müzesi adını verdiği vagon İzmir’e uğradı. Alsancak Tren Garı’nda yer alan vagonda TRT’nin yayına başladığı dönemden bugüne kadar kullanıldığı cihazlar yer alıyor. Günümüz ile geçmiş arasında duygusal bir bağ kurduğunu belirten TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Teknolojinin klasik televizyonculuğu zorladığı dönemde içerik ne kadar kaliteli olursa, biz ismimizi, ülkemizi daha fazla duyururuz. TRT çalışanlarımıza bunu vurguluyorum. 3-5 sene içinde televizyonların isimleri unutulacak, ama ürettikleri eserler mutlak surette tüm dünyada gösterilir olacak. Google ve Apple, Google TV ve Apple TV adı altında bir uygulama başlattı. Şimdilik iki tane ama çok fazla olmayacak. Bunlar her bölümü çok pahalı olan sinema filmi gibi dizi film üretecekler. Nasıl Google arama motoru ilk önce İngilizce çıkıp sonra tüm dünya dillerine de genişlediyse, bu bahsettiğimiz yapıyla da farklı dünya dillerinde yayıncılık yapılacak. Düşünün bu oluşumların Lost gibi bir diziyi her akşam yayınladığını. Nasıl şu anda yerel ve bölgesel televizyonları izlemiyorsak, o zaman da ulusal televizyonları izlemeyeceğiz. Çünkü Google TV, Apple TV izleyeceğiz. Ama onlar prodüksiyon yapmayacaklar, eğer biz kaliteli iş yaparsak onlar satın alacaklar ve tüm dünyaya satacaklar" dedi.
TRT’nin 50. yılında 5 kıtada yayın hayatına devam edeceğini hatırlatan ve 13 kanal, 35 dilde internet üzerinden yayın ve 32 dilde radyo yayınının yapıldığının altını çizen Şahin, "TRT beş kıtada yayın yapacak. Hazırlıklar tamam ve son aşamaya geldi. Güney Amerika dışında her yerde yayın yapıyoruz. Bir ay içerisinde Güney Amerika’yı gören uydudan yer kiralayıp TRT’nin izlenmediği bir yer kalmayacak. 5 kıtada İngilizce kanalının stüdyoları olacak. Bunun içinde tüm hızımızla çalışıyoruz" diye konuştu.