İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün akşamdan beri devam eden kar yağışı nedeniyle alınan önlemlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
İstanbul'u etkisi altına alan kar yağış saat 22.00' den itibaren şiddetini aralıklarla arttırarak sabaha kadar devam etti. Zaman zaman gök gürültülü kuvvetli sağanak şeklinde yağar kar kalınlığı bazı bölgelerde 25 cm'ye ulaştı.
Karla mücadele ekipleri tüm ana arterlerde buzlanma ve kar kürüme çalışmaları yaptı. GS- Juventus maçının tehir edilmesi nedeniyle Seyrantepe bölgesinde ani bir yoğunluk yaşandı. Bölgesel olarak bastıran kar yağışı kar lastiği olmayan araçların yolda kalmasıyla TEM yolunda iki yönde de olumsuz etkiledi. Bir süre trafikte sıkışıklık yaşandı. Aynı saatlerde bir kamyonun orta şeritte arıza yapması da trafiğe olumsuz etkiledi. Kar yağışı olan bölgelerde ekipler hızlı bir şekilde müdahale ederek kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.
Sabah saatlerinde ana arterlerde önemli bir sorun yaşanmadı. Yer yer kayan araçlar ve maddi hasırlı trafik kazaları nedeniyle sıkışıklar meydana geldi. Kazalara müdahale edilerek yolların açılmasına çalışıldı. Kayan araçlar ise tuzlama çalışmalarına engel oldu. Deniz ulaşımında herhangi bir sorun yaşanmadı. Metro ve hafif metro seferlerini sıklaştırarak yolcu taşımaya devam ediyor. Metrnobüs hattında ise hiçbir sorun yaşanmadı.
Dün geceden itibaren yapılar çalışmanın bilgileri ise şöyle:
PERSONEL SAYISI 3.320
ARAÇ SAYISI 933
KULLANILAN TUZ MİKTARI (TON) 6.149
KULLANILAN SOLÜSYON MİKTARI (TON) 179
BARINMASI TEMİN EDİLEN KİMSESİZ VATANDAŞ 336
Metrobüs hattında 642 ek sefer,diğer otobüs hatlarında 2.340 olmak üzere her gün toplam 2.982 ek sefer yapılıyor. Vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmaları öneriliyor.