Elvan EZBER İSTANBUL, () İSTANBUL'da bir inşaat şirketinden satın aldıkları dairelerin kendilerine teslim edilmediğini ve mağdur duruma düştüklerini öne süren konut sahipleri İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde düdüklü eylem yaptı.

Esenyurt'ta bir inşaat firmasına ait projenin tamamlanmaması nedeniyle mağdur olan vatandaşlar saat 13.30'da Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Eş ve çocuklarıyla gelen göstericiler, "Hem ona hem bana sat, yan gel yat. Nerede adalet?" yazılı pankart ve "Ev aldık sokakta kaldık", "Artık yeter evimizi verin", "Tapularımızı istiyoruz" yazılı dövizler açtı. Katılımcılar protestoya yanlarında getirdikleri düdükleri çalarak devam etti.

Grup adına basın açıklaması okuyan Cengiz Yıldız, "Esenyurt'ta satın aldığımız daireler teslim tarihinden 2.5 yıl geçmesine rağmen teslim edilmemiştir. Teslim tarihi konusunda herhangi bir netlik yokken bazı siyasiler ve yerel yöneticiler göstermelik teslim törenlerine katılarak kamuoyunu yanlış yönlendirmişledir. 1725 konutluk proje hayalet site konumundadır. Mağdurlar olarak bölgede yaşanan bu olayın tek sıkıntısını bizler yaşamaktayız. Bölgedeki projelerde yaklaşık 6 bin mağdur vardır. Atanan kayyum heyeti mağdurların adına çalışmamaktadır. Kayyumlarla ilgili yasal girişimleri de başlatmış bulunuyoruz" dedi.

EE (FOTOĞRAFLI)