DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Köpeli Köyü'nde geçen Nisan ayında İnanç ve Esmer aileleri arasında 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavganın kan davasına dönüşmemesi BDP'liler devreye girdi. Yemekte biraraya getirilen taraflar, barıştırıldı.
Bismil'e bağlı Köpeli Köyü'nde 48 yaşındaki Mehmet Eşref Esmer ile Mehmet İnanç arasındaki alacak tartışması kavgaya dönüştü. Esmer, kavga sırasında İnanç'ın tabancasından çıkan kurşunla yaşamını yitirdi. Bu olaydan sonra aileler arasında husumet başladı. Husumet, BDP Batman il teşkilatı yöneticilerinin araya girmesiyle bitirildi. Batman'da bir düğün salonunda taraflar barış yemeği ile buluşurken, yemeğe HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı barış yemeğinde taraflar tokalaştıktan sonra Kuran-ı Kerim altından geçerek yemin etti.
Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Toplumun diğer sorunların çözülmesi için örnek olacağına inanıyorum. Bazen çok küçük bir olay bir çatışmaya neden olabilir, ölümler yaşanabilir yaralanmalara yol açar. Bazen çok büyük meseleler yaşanır, ama önemli olan emeğin çözüm ve barış için olmasıdır. Bugün aileler arsında yaşanan barış hukuku bizler açısından önemlidir. Hele hele toplumsal barışa ihtiyaç duyduğumuz demokratik çözümün arifesinde olduğumuz bugünlerde yaşanan sulhun toplumsal sorunların çözümüne örnek oluşmasını arzu ediyoruz. Ailelerin barış için bir araya geldikleri için kutluyorum.ö Taraflardan Veysi Barış ise, “BDP bu barış organizesi yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Barışın sağlanması için katkısı olan herkese saygılarımı sunuyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey olmayacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI