ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde hurda toplayan 13 yaşındaki İbrahim Bozkurt, dün akşam demir parçaları toplamak için girdiği bir inşaatın bodrum katında bulunan içi su dolu havuzda ölü olarak bulundu.
Cizre'de topladığı hurdaları satarak aile bütçesine katkıda bulunup, okul harçlıklarını çıkardığı belirtilen Metin Bostancı Ortaokulu 3'üncü sınıf öğrencisi İbrahim Bozkurt, dün yine hurda toplamak için evinden çıktı. Gece Bozkurt'un eve dönmemesi üzerin ailesi polise başvurup, gidebileceği her yeri aradı. Ancak aile çocuklarını bulamadı. Polis, yaptığı araştırmada Bozkurt'un en son Şah Mahallesi'ndeki PTT Sokağı üzerindeki bir inşaata girdiğini öğrendi. İnşaata gelen polis, bodrum katında havuz olarak yapılan üstü açık suyla dolu bölümde arama yaptı. Aramada sırasında su üzerinde çocuk kolu gören polisler, Cizre Belediyesi itfaiye ekiplerini çağırdı. İtfaiye ekipleri suyun içinden İbrahim Bozkurt'un cansız bedenini çıkardı.
Bozkurt'un cesedi otopsi yapılmak üzere Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. İbrahim Bozkurt'un kardeşi Halil Bozkurt'un da iki yıl önce girdiği Dicle Nehri'nde boğularak yaşamını yitirdiği öğrenildi.