MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, iş kazası sonucu sol bacağının sakatlanmasının ardından eşi ve iki çocuğu tarafından terkedilen ve 8 yıldır hurda bir minibüste yaşayan inşaat işçisi Adem Gökçe’ye (55) devlet sahip çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gökçe’nin sakat bacağı ameliyat edilirken, tedavisinin ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bir pansiyona yerleştirileceği bildirildi.
Evli, iki çocuk babası Adem Gökçe, 8 yıl önce çalıştığı inşaattan düşüp sol bacağından yaralandı. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan Gökçe, arkadaşlarının maddi desteği ile bacağından iki ayrı ameliyat geçirdi. Ancak, sol bacağı sakat kaldı. Doktorların bacağının düzelmesi için bir ameliyata daha ihtiyacı olduğunu belirttiği Gökçe, bu sırada bir darbe de ailesinden yedi. Sakat kalmasının ardından eşi ve iki çocuğunun kendisini terkettiğini anlatan Gökçe, Gündoğan Beldesi, Kızılburun Mevkisi’ndeki 5 yıldızlı bir otelin yanındaki arazide bulunan hurda bir minibüste yaşamaya başladı. Bacağı sakat olduğu için çalışamayan Gökçe, kendisi gibi inşaat işçisi olan arkadaşları Murat Saitoğlu ve Hüseyin Çelik’in getirdiği yiyeceklerle karnını doyurup, arada hamama götürüp, temizlenmesini sağlamaları sayesinde 8 yıl boyunca, elektrik ve su olmadan 3 metrekarelik bir minibüsün içinde yaşamını sürdürdü.
ÇOCUĞU KAZADA ÖLÜNCE İNTİHARI DÜŞÜNDÜ
Çocuklarından biri de trafik kazasında ölen Gökçe'nin intihar edeceğini söylemesi üzerine arkadaşları Saitoğlu ve Çelik, durumu Bodrum Kaymakam Mehmet Gödekmerdan’a bildirip, yardım istedi. Kaymakam Gödekmerdan’ın Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Şahin’e talimat vermesi üzerine Gökçe, yaşadığı hurda minibüsten alındı. Sakat olan bacağı ameliyat edilen Gökçe’nin, tedavisinin ardından Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından bir pansiyona yerleştirileceği bildirildi.
Devletin, mağdur durumdaki arkadaşlarına sahip çıkmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Hüseyin Çelik şunları söyledi:
"Bizler daha kendisine ne kadar bakabilirdik bilmiyorum. Adem, gururu nedeniyle bugüne kadar hiçbir yerden yardım talebinde bulunmadı. Yaşamına son vereceğini duyduğumuzda endişelenip, kendisi adına yardım istedik. Kendisini iyi, çalışkan bir usta, sağlığına kavuştuğu zaman hemen bir iş bulur, eski günlerine döner."
İŞ BULUP EKMEĞİMİ KAZANIRIM
Ameliyatın ardından sağlığına kavuşacağı günü bekleyen Gökçe ise, "Kış mevsimiyle  birlikte bacağımdaki ağrılarım da artmıştı. Yaşam benim için çekilmez olmaya başlamıştı ki devlet bana yardım elini uzattı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Artık iş bulup, ekmeğimi kazanırım" diye konuştu.