KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde 20'nci Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri başpehlivanlık müsabakasında Recep Kara ile Orhan Okulu arasında kıran kırana mücadele yaşandı. Recep Kara’yı zorlu geçen müsabakada mağlup etmeyi başaran Orhan Okulu, 2014 yılının Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri başpehlivanı oldu.
Gebze Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nin finali nefes kesen müsabakalara sahne oldu. 2012-2013 yılları Edirne Kırkpınar Güreşleri başpehlivanı olan İsmail Balaban’ın yanı sıra, güreş dünyasının yıldız isimleri olan Recep Kara, Orhan Okulu gibi pehlivanların mücadele ettiği Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nde kıyasıya mücadele yaşandı.
Geçen sene Edirne Kırkpınar Güreşleri başpehlivanı olan İsmail Balaban’ı çeyrek finalde yenen dünya şampiyonu başpehlivan Serhat Balcı adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde pehlivanlar Orhan Okulu, Ahmet Kavakçı, Serhat Balcı, Recep Kara arasında kıran kırana müsabaka yaşandı. Gebze Belediyesi Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri başpehlivanlık final müsabakasında Orhan Okulu ile Recep Kara karşılaştı.
Nefes kesen mücadelede Recep Kara’yı mağlup etmeyi başaran Orhan Okulu, 2014 yılının Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri başpehlivanı oldu. Başpehlivanların kupa ve madalyalarını Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker takdim etti.

MI(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)