GEZİ Parkı sürecinde, hukuk dışı uygulamalara karşı Prof. Dr. İbrahim Ö. Kabaoğlu başkanlığında akademisyenler ve avukatlar tarafından oluşturulan ve DİSK, İstanbul Tabip Odası ve Adli Tıp Uzmanları Derneği tarafından desteklenen Hukuki İzleme Grubu, İstanbul Tabip Odası'nda toplantı düzenledi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada "Gezi olayları sürecindeki hukuksuzların da takipçisi olacağız" denildi.

Hukuki İzleme Kurulu toplantısına Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Taner Gören, Dr. Ali Çerkezoğlu, Av. Erkut Güzel, Av. Arzu Sun Becerik katıldılar. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, meslek örgütü ve hekimler olarak yaşanan sürecin muhatabı ve mağdurları olduklarını, bu bağlamda Hukuki İzleme Grubu'na destek verdiklerini belirtti.
Yapılan açıklamaya göre, Hukuki İzleme Grubu adına konuşan Prof. Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu grubun kuruluş amacının 31 Mayıs 2013'den itibaren, Gezi süreciyle birlikte yaşanan saldırılar ve hukuk ihlallerini takip edebilmek olduğunu belirterek, "Bu süreçte ve sonrasında kolluk güçlerine karşı etkili bir soruşturma yapılamadı ve toplum işlenen suçlara rağmen bir cezasızlık durumuyla karşı karşıya bırakıldı. Bugüne kadar hukuksuzluklar karşısında bir çok suç duyurusunda bulunduk ve bundan sonra da sürecin takipçisi olacağız" dedi.
Av. Erkut Güzel, Taksim Dayanışması üyelerine yönelik gözaltı sürecinde polisin kişiden delile ulaşmaya çalıştığını beliterek, "Gezi sürecinde bağımsız yargının işlemediğine inanıyoruz. Ama yine de yapılan gözaltılar ve polis tarafından zarar gören insanlar için tazminat davası açacağız" diye konuştu. Av. Arzu Sun Becerik, AKP'ye muhalefet edenlerin bütün demokratik haklarının yasadışı ilan edildiğini kaydederek, "Eylemciler ise topluma karşı suçlu gösterildi. Buna karşılık demokratik haklarını kullanırken ölen ve yaralananlar için polisin işlediği suçlarda soruşturma açılmaması, meslekten el çektirilmemesi gibi durumlar var. Mahkeme süreçlerinde ise başka şehirlere taşınan duruşmalar, dava tarihlerinin arasını kısaltmak gibi uygulamalarla toplumsal muhalefetin davaları takibinin engellemesi hukuksuzluktur.  Yaşanan sıkıntılara ve engellemelere rağmen sürecin takipçisi olacağız" dedi. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Gezi sürecinin hak talebine dayalı, cesaretli bir çıkış olduğunu belirterek, "Bu hak arayışını engellemeye, bastırmaya dönük tüm hukuksuzluklara rağmen bu ülkede demokrasi mücadelesi hükümetin düşündüğüne kıyasla çok daha köklü ve güçlüdür. Bundan sonra da daha güçlü bir şekilde demokrasi mücadelesine devam edilecek" diye konuştu. (FOTOĞRAF)