HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz olduğunu açıkladı.

Hür Dava Partis'nin 1'inci kuruluş yıldönü nedeniyle Diyarbakır Seyrantepe Spor Kompleks'inde düzenlediği etminlikte  Diyarbakır ve ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı. Kuran'ı Kerim'in okunmasıyla başlayan etkinliklere Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ile yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Soğuk havaya rağmen salonu dolduran HÜDA PAR'lılar, kutlamalar boyunca tekbir getirerek, Kürtçe ve Türkçe olarak tezahüratlar yaptı. Yerel müzik gruplarının söyledikleri ilahilere salonda bulunan partililer de eşlik etti. 

Partililere seslene Genel Başkan Yapıcıoğlu, Türkiye'de 70 partinin siyaset yaptığını anlattı. HÜDA PAR'ın 71'nci parti olduğuna dikkat çekerek, "Dürüst bir siyaset ile varmak istediğimiz hedef gerçek adaleti tesis etmektir. Referansımız inancımızdır, İslam'dır. Çok bağırarak sesimizi bastırmaya çalışıyorlar. Yolların başını tutarak insanların bizim bulunduğumuz ortamlara gelmesine ve bize kulak vermesine engel olmaya çalışıyorlar. Şeytanları da bu yaptıklarını onlara süslü gösteriyor" dedi.  

30 Mart 2014 seçimlerinin bir yarış olmadığını, yapılacak belediye seçimlerinden de ibaret olmadığını belirten Yapıcıoğlu, "Kürdistan ve Kürtler çift yönlü baskı ve tahakkümden kurtulmak istiyorsa çare Hüda Par'dır. Müslüman halkımızın geleceğini şekillendirecek bir seçimdir. Eğer siz kıymetli bacılar ciddi çalışır ve bu işi sahiplenir iseniz, Allah'ın izni ve yardımıyla kimsenin tahmin bile edemeyeceği kadar iyi bir sonuç alır ve gelecek nesillerimizi, çocuklarımızı bataklığa saplanmaktan, ateş çukuruna düşmekten kurtarırız" diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmadan sonra başta Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hüseyin Yılmaz ile diğer tüm ilçe belde belediye başkan adaylarını partililere tanıttı. 

"KÜRDİSTAN'IN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN AMED YÖNETİMİNE TALİBİZ"

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yılmaz da yaptığı konuşmada İstanbul'da aralarında bakan çocuklarının da bulunduğu operasyona değinerek, belediyelerin partizanlığın değil, halka hizmetin mekanları olduğunu söyledi. Yılmaz şöyle konuştu:

"Kürdistan'ın kaderini değiştirmek için, Diyarbekir'in, Amed'in yönetimine talibiz. Zulmün bitmesi için, Adalet için, halkımızın geleceği için, hürriyeti için yönetime talibiz. Örgütçülüğün, yandaşlığın, rüşvetin, haracın, arsa vurgunculuğunun olmadığı bir belediyecilik anlayışını getirmek istiyoruz. Bizim yönetimimizde, partizanlık olmayacak, adam kayırmacılık olmayacak, hortumculuk, vurgunculuk, yolsuzluk olmayacak, rüşvet ve haraç alınmayacak, halkımızın malı ve parası eşe, dosta, yandaşa, örgüte ve partiye peşkeş çekilmeyecek. Belediyelerin kapılarına asılan 'rüşvet alanda verende mel'undur' hadisi yazan tabelaları kaldırmakla rüşvet meşru olmaz. Alanda, verende mel'unluktan kurtulmaz."