HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail'i Gazze'ye yönelik saldırılarında soykırım ve insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek İsrail hükümeti hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapıcıoğlu'na destek olmak amacıyla adliye önünde toplanan yaklaşık 100 partili de sık sık tekbir getirerek İsrail ve ABD aleyhine slogan attı, bir grup ise İsrail bayrağı yakarak tekbir getirdi. Yapıcıoğlu ile il başkanları adliye binasına girip İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında 'Soykırım ve insanlığa karşı suç' işlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunurken dilekçedeki suç tarihi bölümüne ise İsrail kuruluş tarihi olan 15 Mayıs 1948 tarihi yazıldı. Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail'in bir devlet olmadığını öne sürerek şöyle dedi:
"Umuyor ve diliyoruz ki bu suçlar etkin bir şekilde soruşturulur bu insanlığa karşı suçlar işleyen Filistinliler ile ilgili olarak soykırım yapmayı kafasına koymuş olan Siyonist çetenin yargılanması mümkün olur ve hak ettikleri cezaya da çarptırılırlar. Biz diyoruz ki İsrail bir devlet değildir. Birleşmiş Milletler tarafından üyeliği kabul edilen tek terör örgütüdür. İsrail denen Siyonist terör örgütü dünyanın en tehlikeli terör örgütüdür. Arkasında çok büyük maddi destek ve elinde çok etkili, güçlü silahlar bulunmaktadır. Bu dünyanın en tehlikeli terör örgütü dünyanın başına bela olmuştur. Bu belayla küresel çapta mücadele edilmesi gerekir."

FOTOGRAFLI