HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hüseyin Yılmaz, halkın dürüst bir siyaset ve gerçek bir adalete ihtiyacı olduğunu söyledi. Yılmaz, "Kimin ağzını açarsanız açın, toplumun hangi kesimine giderseniz gidin Türkiye'de adalet olduğunu söyleyecek tek kişi bulmazsınız. Türkiye'de siyasetin dürüst yapıldığını, belden aşağı vurmaların olmadığını hiç kimse iddia edemez. Bu boşluğu doldurmak için amacıyla Hüda-Par'ı geçen yıl kurduk" dedi.
Hüda-Par, Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe Belediye başkan adayları için basın ile tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan Adayı Avukat Hüseyin Yılmaz, geçmişte Hizbullah davalarında avukatlık yaptığı için bazı basın yayın organlarında ön plana çıkarıldığını söyledi. Yılmaz, şöyle dedi:
"Bu bir eksiklik değil, onlara göre eksiklik. Mazlum olan halkın, yardıma muhtaç, zulme uğramış olan kim olursa olsun avukatlık yaptığım günden bugüne kadar insan hakları ihlali, işkenceyle mücadele noktasında üzerime düşeni yaptım, insanlığımı yaptım ben. Aynı zamanda bu benim İslami duruşumun düşüncemin de gereğiydi. Bizler zorda kalana, darda kalana yardım etmeye zorunlu olduğumuz bir inancın mensubuyuz."
Avukat Yılmaz, halkın gerçekten dürüst bir siyasete ve gerçek bir adalete ihtiyacı olduğunu bildirirken yıllarca 'yol arkadaşlığı' yapanların bile belden aşağı vurmaktan çekinmediğini gördüklerini anlatırken, "Her türlü alavere- dalavere veya siyasi ahlaksızlığı rahatça yapabiliyorlar" dedi. 
Halkın dürüst bir belediyeciliğe, dürüst başkan ve idarecilere ihtiyacı olduğunu ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediyeler halka hizmetin yapıldığı üretildiği alanlardır. Bu yapılmazsa halka zulmedilmiş, halkın hakkı gasp edilmiş olur. Eşe, dosta, partidaşa, örgütdaşa peşkeş çekme, halkın malını yandaşlara ihale etme anlayışı halkımızı, şehirlerimizi geri bırakmıştır. Dürüst bir belediyecilik ve gerçek hizmeti halkımıza vaat ediyoruz. Aday belirlerken dürüstlüğü önde tuttuk. Bizim nezrimizde sabıkalı olan insanların taleplerini kabul etmedik. Halkımıza hak etmiş olduğu gerçek hizmeti sunacağız. Meclist'e siyaset yapılır ama yerelde Belediyelerde de hizmet üretilir. Halka yabancı veya ideolojik düşüncelerin tayin ve atama süresiyle yapılan adaylar değillerdir. Bu şehrin, halkımızın refah ve huzuru istiyoruz. Siyasi çekişmeleri halka yansıtmadan, halkın bu noktada da yaşam kalitesini yükseltmek istiyoruz. Gençliğimiz, çocuklarımızı koruyacak olan projelerle onları her tülü çekişmelerden uzak tutacak anlayışla Belediyecilik yapmak istiyoruz."