ARDAHAN'ın merkeze bağlı Çobanlı Köyü’nde meydana gelen hortum evlerin çatılarını uçurdu, ot balyaları çevreye dağıldı. Hortumun vurduğu Çobanlı Köyü’nde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, olayda herhangi bir can kaybı olmadığını açıkladı.

Ardahan'a 36 kilometre mesafede bulunan Çobanlı Köyü’nde bugün saa 18:30 sıralarında hortum felaketi yaşandı. Hortumun etkisiyle çatıları uçan 7 ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, bir çok evde ise maddi hasar meydana geldi. Elektrik tellerinin koptuğu afette, köylülerin topladığı ot balyaları da yerle bir oldu. Hortumun bir anda geldiğini ve yaklaşık 20 dakika boyunca devam eden hortum sırasında nefes almakta güçlük çektiklerini söyleyen köylüler, "Hava aniden karardı ve peşine bir fırtına koptu. Hortum olduğunu sonradan anladığımız fırtına, evlerimizin çatılarını uçurdu, elektrik tellerini yere indirdi. Tarlalardan büyük emekle topladığımız ot balyalarımızda hortum da savrulup kayboldu. Zararımız çok büyük. Hortum sırasında nefes almakta güçlük çektik. Az kalsın boğuluyorduk" dediler.

Hortumun etkili olduğu köy de incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti. Hasar tespit çalışmasının yapıldığını belirten Vali Deniz, zararların hızlı bir şekilde giderileceğini söyledi. İl Acil Durum ve Afet Müdürlüğü yetkilileri de evleri hasar gören vatandaşlar için yardım çadırlarının kurulacağını, kesin hasar tespit çalışmalarının yapılarak zararların karşılanacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI