Muhammet KAÇAR/HOPA (Artvin), () - ARTVİN'in Hopa İlçesi'nde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü horonlarla kutlandı.
Hopa Çaykur Çay Fabrikası önünde toplanan DİSK’e bağlı Gıda- İş Sendikası, Halkevleri, Eğitim- Sen, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Çay Üreticileri Sendikası ile bazı sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan yaklaşık bin kişi, 'Her yer Taksim, her yer direniş' ve 'Hepimiz eşkiyayız' sologanları ile Metin Lokumcu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında trafik görevlileri dışında polisin bulunmaması dikkat çekti. 
31 Mayıs 2011 tarihindeki AK Parti mitingi öncesi çıkan olaylar sırasında yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun posteri ile 'Katil devlet hesap verecek' pankartı asılan meydanda Halkevleri grubu üyeleri de, 'Yalana, hırsızlığa, zorbalığa, AKP’ye karşı meydan okuyoruz' pankartı açtı.
Burada konuşan DİSK’e bağlı Gıda- İş Sendikası'nın Genel Sekreteri Seyit Aslan, dünyada işçi sınıfına yönelik saldırıların başında özelleştirme ve taşeronlaştırmanın geldiğini belirterek, “Ülkemizde özelleştirme ve taşeronlaştırma sonucu milyonlarca işçi arkadaşımız sosyal güvenceden, kıdem tazminatından ve sigorta hakkından mahrum kalmıştır. Taşeronlaştırmaya karşı kesintisiz en önemli mücadelelerimiz sürecektir" dedi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliği, tulum eşliğinde oynanan horonla sona erdi.
Bu arada etkinliğin yapıldığı alanda, daha önceden aralarında husumet buluna iki grup arasında yumruklu kavga çıktı. Kavga büyümeden araya giren vatandaşlar tarafından engellendi.

MK(TM/CK) (FOTOĞRAFLI)