DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'ndeki Cankurtaran Mahallesi sakinleri, Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağı'nın indirilmesini, Ege Bölgesi'nin en yüksek dağı olan Honaz Dağı'nda düz kayalık zemine 600 metrekarelik bayrak boyayarak protesto etti.
Cankurtaran Mahallesi sakinleri tarafından 2 bin rakımlı Sığpıncak Mevkii'nde, 2 yıl önce, endüstriyel boya ile toprak, taş ve kayalar üzerine yapılan 600 metrekarelik bayrak, yeniden boyandı. 7'den 77'ye çok sayıda mahallelinin katıldığı etkinlikte, zorluklarla tırmanılan Sığpıncak Mevkii'nde bulunan dev bayrak, imece usulü kısa sürede boyanarak yeniden görünür hale getirildi.
Cankurtaran gençleri adına açıklama yapan Hüseyin Engin, "Uygulamanın yapıldığı yere ulaşmak için arkadaşlarım büyük zorluklar yaşadı. Hem 2 yıl önce yaptığımız 600 metrekarelik Türk Bayrağı'nı yeniden boyayarak daha görünür hale getirdik, hem de geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da yaşanan olayı protesto etmek istedik. Türk Bayrağımız bizim onurumuzdur. Kimse onu indiremez" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI