KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim Merkezi'nin tefrişini TÜBİTAK ile birlikte yapacak olan Hollanda firmasının yetkilileri inşaat alanında incelemelerde bulundu.
'Harikalar Diyarı' tesisleri içerisine yapılan Bilim Merkezi'nde inşaat son aşamaya geldi. Bilim Merkezi inşaatının iki ay içinde bitirilmesi planlandı. İnşaatın bitirilmesi ardından TÜBİTAK 50 milyon TL'nin üzerinde harcama yaparak Bilim Merkezi'nin tefrişini yapacak. Bu amaçla incelemelerde bulunmak için Kayseri'ye gelen TÜBİTAK ve Hollanda firmasının yetkilileri inşaatın son durumunu yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcuman ile birlikte Bilim Merkezi inşaatını gezen TÜBİTAK Bilim Toplum Daire Başkanı Ahmet Uludağ Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile çok uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Uludağ, şöyle konuştu:
"Kayseri'deki Bilim Merkezi'nin Kayseri ve Orta Anadolu'da büyük bir cazibe merkezi olacağına inanıyoruz. Hollandalı bir firma ile çalışmaları yürütüyoruz. Kayseri belediyemizle çalışmaktan çok memnunuz. Tüm Türkiye'den insanların burayı görmeye geleceğine inanıyoruz." 
Harikalar Diyarı içerisinde 10 bin metrekaresi  kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekare alana kurulacak olan Bilim Merkezi, yapısı itibariyle her yaştan ziyaretçinin bilime olan merakını giderecek. Bilimi, teoriden pratiğe dönüştürecek merkezde, geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesi hedefleniyor. Harikalar Diyarı Bilim Merkezi, beş duyuya hitap eden deneysel ve uygulamalı sergi ve laboratuvar, planetaryum, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerden oluşacak.

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)