Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, () - BİTLİS’in Hizan İlçesi'nde düzenlenecek olan Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi hazırlıkları sürerken, Nurs Platformu herkesi etkinliğe davet etti.
Tatvan'da bir otelde yapılan toplantıda açıklamayı Arslanbey Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Sabri Okur yaptı. 6-7 Eylül tarihlerinde nurculuğun kurucusu Said Nursi'nin köyü olan Nurs Köyü'nde yapılacak etkinlikte birçok kesimden insanı ağırlayacaklarını belirten Okur, çalışmaların titiz bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Okur, şöyle dedi:
"1'inci Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi için aylar öncesinden çalışmalara başladık. Beddiüzaman'ın talebelerinin de katılacağı etkinliklerde Kuran'ı Kerim okunup birçok kültürel tanıtımlar da yapılacak. Bediüzzaman'dan hatıraların anlatılacağı sohbetler düzenlenecek etkinlikler kapsamında, Nurs Köyü'nde mevlit okutulacak. Nurs Platformu olarak güzel bir hafta sonu yaşamak isteyen herkesi Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi'ne davet ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI