SAKARYA'da son aylarda arı yetiştiricilerine yönelik hırsızlık olaylarının artması üzerine üreticiler önlemlerin arttırılmasını istedi. Sakarya İli ve İlçeleri Bal Üreticileri Birliği (SABÜB) Başkanı Kamil Özkan, son bir ayda 120 arı kovanının çalındığını söyledi.
Karasu’nun Darıçayırı, Limandere ve Yuvalıdere beldeleri başta olmak üzere Kuzey İlçelerindeki bal üreticileri hırsızlık olaylarından şikâyetçi. Son bir ayda 120’ye yakın arı kovanının çalındığını söyleyen üreticiler, zararlarının 50-60 bin TL civarında olduğunu söyledi. Yaşanan hırsızlık olaylarının yanında birçok olayın da teşebbüsle sınırlı kaldığına değinen üreticiler, önlemlerin artırılmasını istedi.
Sakarya İli ve İlçeleri Bal Üreticileri Birliği Başkanı Kamil Özkan, kovan hırsızlarının en büyük sorunları olduğunu söyledi. Her kovanın üstünde plaka olduğunu hatırlatan Özkan konuşmasına söyle devam etti:
"Özellikle arı kovanı taşıyan araçlar durdurulup inceleme yapılır ve taşıma ruhsatları kontrol edilirse sorun çözülür. Emniyet ve Jandarma ekiplerinin özveriyle çalıştıklarında kısa zamanda sonuç almayı bekliyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte ayılardan çekiniyoruz ancak kovanlara hırsızların musallat oluyor."