HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde kursiyer kadınların düzenlediği programa katılan Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde dünyaya gelen Kaymakam Yasin Tikdağ, Kürtçe konuşma yaptı. Tikdağ konuşmasında, dünyadaki sorumluluğun ahrette insanlarının önüne çıkacağını söyledi.
Yüksekova Kaymakamlığı bünyesinde 2 yıl önce açılan Eğitim Destek Evi'ne giderek  fırıncılık, pastacılık, kuaförlük, yaşlı bakımı gibi eğitimler alan kadınlar, aileleri için bir program düzenledi. Kursiyerler, bu programa, İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ'ı da davet etti. Programa katılan Tiktağ, ailelerle Kürtçe sohbet edip, konuşmasını da yine Kürtçe olarak yaptı. Kürtçesi oldukça dikkat çeken Kaymakam Tikdağ, yaptığı konuşmasında insanların sorumluluklarına değinerek şöyle konuştu:
"Dünyadaki sorumluluk, ahrette insanlarının önüne çıkacak. İnsanlar kendi arasında komşulukta, ticarete, iyi olursa dünyevi hayatı da iyi olur. Sadece dünyevi hayatı değil ahiret hayatı da iyi olur. Devlet bana bir görev vermiş hasta, yaşlı, işini göremeyenler varsa git onlara yardımcı ol. Bu görevimi laikıyla yerine getirmesem bunun hesabı benden sorulur. Kul da, Allah da sorar. Gençlerimize kızlarımıza, çocuklarımıza güzel bir gelecek, ortam sağlamazsak hem bize görev veren devlet büyüklerimize, hem de Allah'a karşı mahcup oluruz."
Kaymakam Tikdağ'ın Kürtçe konuşması hem aileleri hem de kursiyerleri şaşırttı. Programın sonunda da davetlilere pasta ve çeşitli içecekler ikram edildi.