Mustafa UFAK/ HİLVAN,(Şanlıurfa),() - ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde, kız kaçırma nedeniyle çıkan kavgada bir kişinin ölümüyle iki aile arasında başlayan husumet, milletvekilinin araya girmesiyle sonlandırıldı.
Hilvan'da geçen mayıs ayında Aytar ve Kurumlu ailelerine mensup fertler arasında 'kız kaçırma' nedeniyle çıkan silahlı kavgada bir kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Olayın ardından iki aile arasında başlayan husumetin sonlandırılması için Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar araya girdi. Gülpınar'ın görüştüğü iki ailenin ileri gelenleri, barış teklifini kabul etti. Barış için bir düğün salonunda tören düzenlendi. Törene; Milletvekili Gülpınar ile Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve iki ailenin fertleri katıldı. Aileler tekbirler eşliğinde el sıkışıp bayramlaştı.
Aileleri barıştıran Milletvekili Kasım Gülpınar, Kuran'ı Kerim'den ayetler okuyarak çeşitli hadislerle mesajlar verdi. Gülpınar, husumetli olan Aytar ve Kurumlu ailelerinin barışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: "Bu mübarek bayram gününde bir küslüğe son vermek, aradaki husumeti sona erdirip barışmak Allah katında büyük sevaplara vesile olur. İnsanlar arasında zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Gönül isterdi ki; bu tür sıkıntılar hiç yaşanmasa, ama istemeden de bir kere yaşanmışsa önemli olan o sıkıntıları giderip geri adım atabilmektir. Asıl mesele insanın nefsine yenilmemesi ve araya nifak tohumları ekmek isteyenlere izin verilmemesidir. Barışa evet dediğiniz için Allah sizlerden razı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI