ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nce, trafik akışını rahat sağlanması ve güvenliğin artırılması amacıyla ilçenin çeşitli noktalarına Mobese ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameraları yerleştirildi.
Hilvan İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe güvenliğini sağlamak ve meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek, trafik kurallarını ihlal edenlerle birlikte suç işleyenlere daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmek amacıyla ilçenin belirli noktalarına kameralar yerleştirdi. 24 saat aktif çalışan ve 260 derece dönme yeteneğine sahip kameralar sayesinde polisler, ilçede gerçekleşen olaylara daha hızlı şekilde müdahale ediyor.
Hilvan'da hayata geçirilen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) hakkında bilgi veren yetkililer, özellikle trafiğin yoğun olduğu Şanlıurfa- Diyarbakır karayoluna yerleştirilen PTS özelliğine sahip kameralar sayesinde, hız denetimi, emniyet kemeri denetimi ve seyir halindeyken cep telefonuyla konuşma denetimi yapıldığı ifade etti.
İlçenin giriş ve çıkışlarında sürücülerin daha dikkatli olmaları için uyarı tabelaları ve hız kesicilerin konulduğunu ifade eden emniyet yetkilileri, PTS sayesinde kural ihlallerinin dışında; yoldan geçen araçların plaka, marka, model ve rengine kadar sorgulamasının yapıldığını ve bir çok çalıntı veya yakalama durumu olan araçların anında tespit edildiğini kaydetti.

MU(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)