Nermin UÇTU/MANİSA, () - MANİSA Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kent genelinde değişik dallarda çalışan 10 bin kişiye hijyen eğitimi vermek için protokol imzaladı. MTSO Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, özellikle gıda alanındaki çalışanlara seslenerek, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitim sertifikası almayanların, 250 lira ile bin lira arasında para cezayıyla karşı karşıya kalacaklarını vurguladı.
Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü aracılığıyla kantin işletmecisi, dövmeci, hamam görevlisi, barmen, pastacı, makyöz, garson gibi çeşitli hizmet alanlarında çalışanlara hijyen eğitimi vemek için MTSO ile protokol imzaladı. Protokole, MTSO Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müşahit Sudan imza koydu.
MTSO Başkan Yardımcısı Coşkun 2013 yılında üyelerine, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü aracılığıyla verdikleri hijyen eğitiminin, değişen yönetmelikler nedeniyle yineleneceğini söyledi. Manisa genelinde 10 bin kişinin hijyen eğitimi alması gerektiğine dikkat çeken Coşkun, “Artık işyerlerinde yapılacak denetimlerde hijyen eğitimi belgesi sorulacak. En az 8 saatlik eğitimin ardından belgelerini alanlar işyerlerinde rahatça çalışacak. 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitim sertifikası almayanlar 250 ile bin lira arasında para cezayıyla karşı karşıya kalacak” dedi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müşahit Sudan da özellik güzellik ve saç bakımı hizmetleri, pazarlama, perakende yiyecek ve içecek hizmetleri, toplum sağlığını koruyucu hizmetler, gıda teknolojisi gibi birçok sektörlerinde çalışanların eğitim alması gerektiğini belirtti. Sudan, eğitimin sağlık alanında uzman kişiler tarafından verileceğini de söyledi.

NU(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)