KAYSERİ’de düzenlenen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinliklerinde dağıtılan pilav sırasında zaman zaman izdiham oldu.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Melikgazi Gültepe Parkı'nda düzenlenen Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı kutlamalarına, Vali Yardımcıları Erkaya Yırık, Yasemin Özata Çetinkaya, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş’un yanı sıra belediye temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Kayseri Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, kültürel değerleri yaşatmanın herkesin görevi olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
"Kültürünü kaybeden toplumla zafiyet yaşarlar yani temel taşlarını da kaybetmiş olur. Yani mutsuz olurlar. Bu gibi bayramlar da toplumun kaynaşmasına ve kültürlerini yaşatmasına vesile oluyor."
Merkez Melikgazi Kaymakamı ve aynı zamanda Vali Yardımcısı olan Erkaya Yırık ise internet toplumunda her geçen gün kültürel değerlerin unutulduğuna dikkat çekti. Yırık, "Milletimiz birbiriyle iletişim kuramaz hale geldi. Aynı evde yaşayan ancak birbirine yabancı olan aile bireyleri var. İşte bu gibi olumsuzlukların önüne geçmek ve birlik beraberliğimizi sağlayıp kaynaşmak için bu gibi etkinlikler çok önemli. Bu etkinlikler sayesinde insanlarımız birbirine gönüllerini açıyor ve muhabbet ediyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yoğurt yeme, çuval ve yumurta yarışmasında çocuklar, iğne-iplik yarışmasında ise kadınlar ter döktü ve dereceye girebilmek için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Yarışmalarda ilk 3’e girenlere ödüllerinin de verildiği Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı kutlamalarında pilav ve ayran ikramları sırasında ise zaman zaman izdiham oldu. Melikgazi Belediyesi'nce 1000 kişilik olarak 4 kazanda hazırlanan etli bulgur pilavı, ayran ikramı yaklaşık 15 dakikada tükendi. Dağıtım sırasında, görevliler ile etli pilavı almak isteyenler arasında tartışmalar oldu. Pilav alanlar daha sonra çimlerin üzerinde bağdaş kurarak, yemeye başladı. Etkinlikler yerel sanatçı Ahmet Kaplan’ın konseri ile sona erdi.

CZ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)