ORDU'nun Çamaş Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Çamaş'ta bir ulu çınarım, devletimle tatile çıkarım' projesi kapsamında ilçede yaşayan 65 yaş üstü 40 vatandaş ücretsiz termal kaplıca oteline tatile gönderildi. İlçe Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, "Hayatlarında tatil yapmamış yaşlılarımıza tatil yapmalarını sağladık. Yetim ve öksüz çocuklarımıza da tatil yaptırmak için çalışma yapıyoruz" dedi.
Çamaş Kaymakamlığı'nın geçen ay uygulamaya koyduğu 'Çamaş'ta bir ulu çınarım, devletimle tatile çıkarım' projesi kapsamında ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü 40 kişi, Rize'de sağlık turizmine hitap eden beş yıldızlı bir termal kaplıcı oteline gönderilerek iki gece güç gün kaplıca tatili yaptı. İlçedeki kimsesiz hasta ve yaşlı vatandaşların yalnız olmadıklarını, devletin yanlarında olduğunu hissettirmek istediklerini belirten Çamaş Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, "Yaşlılarımızın bulunduğu aile bireylerimizin ve akrabalarının büyüklerine daha yakından ilgi göstermelerinin sağlanarak, yaşam döngüsünde bizlerinde bir gün yaşlanacağımızı vurgulayarak, hayatın her döneminde birbirimize gerekli saygıyı, sevgiyi ve hoşgörüyü göstermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
Daha önce farklı mekanları gezmemiş, hayatlarında tatil yapmamış olan vatandaşların tatil yapmalarını sağlayarak farklı mekanlar görerek moral ve motivasyonlarını artırmayı hedeflediklerini belirten Kaymakam Bedirhanoğlu, "Geçen ay uygulamaya koyduğumuz projeyle hem sağlık noktasında sağlık tedavilerine yardımcı olmalarını sağlamak hemde hayatlarında 5 yıldızlı otele gitmemiş kimsesiz yalnız yaşayan vatandaşlarımıza böyle bir otel konseptiyle tanıştırmayı arzu ettik. Bu çerçevede ilk etapta 40 kişi kimsesiz ve ihtiyaç sahibini arkadaşlarımızın çalışmasıyla termal otele gönderdik. Çokta memnun kaldılar. Yaşları itibari ile meydana gelen bazı sağlık sorunlarının termal tedavi yöntemleri ile tedavi edilmelerini de amaçlıyoruz. İnşallah bu projelerin devamını getireceğiz" dedi.
Kaymakam Turan Bedirhanoğlu, projenin ikinci aşamasında ilçedeki yetim ve öksüz 18 yaş altı çocukları tespit edeceklerini, o çocukların da eğlenebilecekleri bir otel konseptine götürüp ücretsiz tatil yaptıracaklarını, bunun çalışmasını da başlattıklarını sözlerine ekledi.