İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin, Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne hibe ettiği bin 500 yolcu kapasiteli 'Şehit Temel Şimşir' adlı vapur ortada kaldı. Perşembe Belediye Başkanı Ak Partili Kemal Bahtiyar, "Benden önceki başkan döneminde hibe alınan vapuru hiçbir şekilde kullanamıyoruz. Aylık 30-40 bin lira masrafı var, ne yapacağımızı biz de şaşırdık" dedi.
'Sakin şehir' (Cittaslow) belgesi sahibi Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne 8 ay önce vapur hibe edildi. Dönemin Belediye Başkanı Ak Partili Selami Çarkçı'nın girişimleriyle turizm amaçlı kullanılmak üzere 65 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde bin 500 yolcu kapasiteli, 1 milyon dolar değerinde olan 'Şehit Temel Şimşir' adlı vapur, 8 aydır ilçenin balıkçı barınağında bekletiliyor.
30 Mart yerel seçimlerinde Perşembe Belediye Başkanı seçilen Ak Partili Kemal Bahtiyar, ilçede demir atan vapurun 8 aydır çalışmadığını belirterek, "Belediyemize turizm amaçlı kazandırılmış. Ancak aylık 30-40 bin TL masrafı var. Bu da belediye bütçesine yük. Denize çıkması için kaptanı ve en az 6 mürettebatı olması lazım, bunlar da yok. Bütçemiz olmadığı için bu personelleri de alamıyoruz. Vapuru başka kuruluşlara hibe olarak vermek istedik, ancak kimse almak istemedi. Vapurun sigortası yok. Sigorta şirketleriyle görüştük çok pahalı. Sigortası olmadığı için yolcu da taşıyamıyor, denize de çıkamıyor" dedi.

NK (MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)