MARDİN'in Derik İlçesi'nde halkın maskotu haline gelen ve belediye tarafından ağabeyiyle heykeli dikilen, dün evinde çıkan yargında ölen zihinsel engelli 81 yaşındaki Hatip Önen, bugün yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Derik'te 'Heto' olarak bilinen zihinsel engelli Hatip Önen, Dağ Mahallesi'ndeki müstakil evinde dün çıkan çıkan yangında yaşamını yitirdi. Doğuştan zihinsel engelli olan ve ilçenin maskotu haline gelen Önen kardeşlerden Ramazan Önen, 15 yıl önce yaşamını yitirmiş, ilçe halkının talebi üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda kardeşlerin heykelleri dikilmişti.
Derik'in Dağ Mahallesi'ndeki müstakil evinde çıkan yangından dün yanarak ölen zihinsel engelli Hatip Önen'in Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cenazesi bugün öğlen saatlerinde, yaklaşık 100 araçlık konvoyla getirildi. Önen'in ölüm haberi ve defnedileceğinin duyulması üzerine ilçe esnafı da bugün kepenk açmadı.
Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, kurum amirleri, erkek ve kadınlardan oluşan yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle karşılanan Önen'in cenazesi, Şeyh Hasan Mezarlığı'na getirildi. Burada toplu olarak kılınan cenaze namazının ardından Önen'in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.
VALİ TAZİYEYE KATILDI
İlçedeki mahalle muhtarları, vatandaşın destekleriyle Hatip Önen için taziye kurdu. Sabah erken saatlerde başka bir programı için Derik'e gelen Mardin Valisi Ahmet Cengiz, taziye evine gelerek, Hatip Önen için fatiha okudu. Vali Cengiz, daha sonra cenazenin Diyarbakır'dan gelmesini beklemeden,önce planlanmış programı için ilçeden ayrıldı.
Derikli vatandaşlar, ölen Hatip Önen'i çok sevdiklerini ve onu asla unutmayacaklarını belirterek, mezarı başında dua etti.