MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Prof. Dr. Ahmet Özgiray ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Akif Erdoğru öncülüğünde, 3. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerden 87 konuşmacı bildirileri ile katıldı. Sempozyum sonunda bildiriler bir kitapta toplanarak, Bodrum’un geçmiş ve geleceğine ışık tutacak.
Bodrum’un Bardakçı Koyu’ndaki Salmakis Otel’de 3. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum Sempozyumu düzenlendi. 2007 yılında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki öğretim üyeliği görevindeyken emekli olan Prof. Dr. Ahmet Özgiray ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Akif Erdoğru öncülüğünde, Ege Üniversitesi ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle 1 Kasım’da sona erecek sempozyuma 87 konuşmacı katıldı. Sempozyumun açılışına Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, Konacık Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Tosun, Sempozyum Eşbaşkanı Prof. Dr. Akif Erdoğru, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer, tarihçi Prof. Dr. Refet Yinanç, Sempozyum Eşbaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özgiray da katıldı. Sempozyumda 3 gün boyunca Katip Çelebi’nin eserlerinde Bodrum Yarımadası, Bodrum Peyzajları, eski Bodrum fotoğraflarının değerlendirilmesi, Ukraynalı turistlerin gözüyle Bodrum, Bodrum Yatçılığının dünü, bugünü, yarını, Osmanlı Dönemi’nde Bodrum, gibi geniş bir konu yelpazesinde 87 konuşmacı bildirilerini sunacak. Bildirilerin, sempozyum sonunda kitapta toplanacağı belirtildi.
Prof. Dr. Akif Erdoğru, "Teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla bilgiler kayboluyor. Bu bilgilerin paylaşımı sayesinde, yazılı hale getirmek ve gelecek nesillere araştırdıklarında yazılı kaynaklar bırakabilmek amacıyla bu yıl sempozyumun üçüncüsünü düzenledik. Toplantıya yurt içinden ve yurt dışından 87 konuşmacı katıldı. Gelemeyenler de bildirileri ile sempozyuma destek verdi. Bu bildiriler sempozyum sonunda bir kitapta toplanacak" dedi.
Başkan Mehmet Kocadon 3 bin yıl önce eski medeniyetlere başkentlik yapan Bodrum'un, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sürgün yeri olduğunu vurgulayıp, "Bodrum’a bugün baktığımızda dünyaya açılan önemli turizm kenti durumundadır. İnsan faktörü, Bodrum insanının misafirperverliği büyük rol oynamıştır. 3 gün sürecek sempozyumda yapılacak sunumlar kayıt altına alınacak ve kitapta toplanacak. Elimizde Bodrum’u birçok yönden anlatan önlemli bir tarihi belge olacaktır” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının başında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi’nde öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Abuzer Kızıl, sempozyumun düzenlenmesine destek veren Salmakis Otel Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Karakaya’ya teşekkür plaketi verdi.