HENDEK(Sakarya), ()- SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nden geçen ve yıllarca ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Uludere'de haftasonu meydana gelen balık ölümlerine yol açtığı öne sürülen, ayrıca kaçak olduğu ortaya çıkan fabrika kapatıldı.
Uludere'de hafta sonu balık ölümleri görülmesi üzerine Hendek Belediyesi ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Ölü balıkları toplayan ekipler, dereye karışan su ve derenin çeşitli yerlerinden örnekler aldı. Uludere'de görülen ölümleri üzerine yapılan anonslarla, Uludere Köprüsü ile Çakallık Mahallesi arasındaki Uludere güzergahında bulunan ölmüş balıkların yenilmememsi ve dereye hiçbir amaçla girilmemesi istendi. Araştırmalar ile Uludere'ye bıraktıkları atıktan dolayı çevre, doğa ve balık ölümlerine neden olduğu belirlenen D-100 Karayolu yakınında Nuriye Mahallesi Cami Sokak'taki nikelaj ürünleri imal edilen fabrika kapatıldı.
Fabrikanın  yaklaşık 1 yıldan bu yana faaliyetine kaçak devam ettiği, çalışma ruhsatının olmadığı belirlenirken burada sağlık şartlarına uyulmadığı, Uludere'de balık ölümlerine neden olan sarı renkteki atığın bu fabrika tarafından boşaltıldığı belirlendi.

FOTOĞRAFLI