Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ, () - KAYSERİ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri hem öğreniyor hem de yapılan işlerin karşılığı olarak ayda 400 ile 700 TL arası harçlık alıyor.
Kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasında önemli rol üstlenen meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler hem öğreniyor hem de kazanıyor. Metalurji bölümü son sınıf ve alt sınıfta okuyan meslek liseli öğrenciler okul yerleşkesi içerisindeki atölye de kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları olan malzemeleri üretiyor. Mevzuata uygun olarak gerçekleştirilen uygulamada mezun olacak öğrenciler, teorik eğitimin yanısıra pratikte de bilgi sahibi olarak mezun oluyorlar. Eğitim süreci içerisinde atölyede görev alan öğrencilere aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla ayda 400 ile 700 TL arasında değişen oranlarda ücret alıyor. 
Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Alan Şefi Muammer Tanrıöver, "Burada pik demir yapıyoruz. Bu işler dışarıya sipariş olarak yapılıyor. Öğrenciler hem çalışıyor hem de kazanıyor. Öğrenciler mükemmel bir şekilde yetişiyor. Piyasanın fazla miktarda kalifiye elemana ihtiyacı var" dedi.
Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet Artık, "Hem meslek sahibi oluyoruz hem de daha şimdiden ailemizin geçimine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

FÇ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)