Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nde 25 Mart 2009'da meydana gelen helikopter kazasında Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybeden Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş, Sivas’taki mezarlarının başında anıldı.
BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte geçirdikleri helikopter kazasında hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş ile dönemin BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya ölümlerinin 5'inci yıldönümlerinde, Yukarı Tekke'de bulunan mezarları başında anıldı. BBP Sivas İl Teşkilatı'nca düzenlenen anma törenine Sivas Belediye Başkan yardımcıları Yılmaz Uysal, Mehmet Avcı, Hayri Köse, Çafer Çongar ile hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Anma töreninde Kuran'ı Kerim okunarak dua edildi. Anma programı sonrasında Yüksel Yancı'nın yakınları mezar başında gözyaşı döktü.
Olayda ölenlerden dönemin BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, anma törenine katılanlara teşekkür ederek, "5 yıldır bizim evdeki ocaklarımız yanıyor. Başkalarına bir şey olmuyor. Hiç kimse Erhan'ı benden çok sevemez. Hiç kimse İsmail'i Melek Hanım'dan çok sevemez. Yüksel'i Turan ağabeyden, Murat'ı da Halis ağabeyden başkası sevemez. O yüzden bizlerin acıları azalmıyor. Git gide çoğalıyor" diye konuştu.
LOKMA DAĞITILDI
Bu arada, kazada hayatını kaybedenler için BBP İl Teşkilatı tarafından kent meydanında 10 bin kişilik lokma dağıtıldı. Lokma dağıtımına vatandaşlar ilgi gösterdi. Vatandaşlara ayrıca, üzerinde Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı 'Sizi unutmadık' yazan afişler verildi.

GC(EA/CK) (FOTOĞRAFLI)