ANTALYA Tabip Odası Başkanı Can Ertürk ile oda üyesi hekimler, 'Sağlık Torba Yasası'na tepki göstermek için düzenledikleri basın toplantısında, 'Hekimlik ruhuna El Fatiha' diyerek, hazırladıkları helvayı yedi.
Antalya Tabip Odası Başkanı Ertürk, 'Sağlık Torba Yasası'na tepki amacıyla 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde basına açıklama yaptı. Oda üyesi doktorların da katıldığı açıklamada Ertürk, 2 Ocak'ta kabul edilen yasanın hekimlerin etik değerlerine, ekonomilerine, iş güvencelerine ve çalışma barışına darbe vurduğunu söyledi.
Yasada tepki gösterdiği konuları 9 maddeyle özetleyen Ertürk, “Biz öyle bir yasayı sağlık çalışanları olarak hem halkın sağlığının bozulmasına sebep olacağı, şiddeti artıracağı hem de çalışma barışına zarar vereceği gerekçesiyle kabul etmiyoruz. Bununla ilgili yasal hakkımız olan her türlü eylemi yapacağız" dedi.
Yasayla hekimlerin mezun oldukları zaman aldıkları diplomaların 'ruhsat' adı altında yok sayıldığını, acil durumlarda doktorlara, ambulanstaki ATT ve paramedikler gelinceye kadar müdahale yetkisi verilmesine tepki gösteren Ertürk, aile hekimlerinin de hastanelerin acil servisinde çalışacak olmasına karşı çıktı.
Hekime şiddetin önlenmesi için çıkarılan yasada da yeni bir düzenleme olmadığını belirten Ertürk, açıklamasının sonunda 'Hekimlik ruhuna El Fatiha' diyerek, hazırladıkları irmik helvasını meslektaşlarına dağıttı. Ertürk, torba yasanın iptali için Türk Tabipler Birliği'nin anayasa mahkemesine başvuracağını kaydetti.