Özgür ALTUNCU -Ünsal ÇAKİN/İSTANBUL,() Nurtepe'de başlayıp, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe'de devam eden olaylarla ilgili olarak HDP İstanbul İl Başkanlığı'nda bir açıklama yapıldı. Kendilerini "HDP'li Alevi Kadınlar" olarak adlandıran bir grup tarafından yapılan açıklamada, yaşananlara tepki gösterilerek, " Halkın parasıyla basılan seçim bildirilerini yakanlar bu halktan özür dilemelidir" denildi.
HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a destek sağlamak için açılan 'Özgür Demokratik Alevi Derneği' standlarının bazı gruplar tarafından saldırıya uğradığının hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Alevilerin, Pir Sultan'dan türküler söyleyen bir Cumhurbaşkanı adıyını kendine yakın bulması en temel hakkıdır. Mahallelerimizde yaşam hakkı bulanların bu halka en büyük borcu kurum ve yayımlara saygı duymaktır. Bu mahallere sadece faşistler giremez. Demokrasi mücadelesi veren her kesime kapımız sonuna kadar açıktır. Kimse bize nerede duracağımızı öğretmeye kalkmasın. Berkin Elvan'ın annesini alkışlatana değil, yuhalatanlara cevap versin"
Hacer Elçin tarafından okunan ve 'Kimse bizi laiklik bekçisi sanmasın. Biz radikal demokrasinin bekçileriz " şeklinde devam eden açıklama "Tüm Alevi kadınlara çağrımızdır. Özgür Demokratik Alevi Derneği standlarını her yerde çoğaltmaya çağırıyoruz" denildi.
(FOTOĞRAF)