HDP Antalya İl Örgütü, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlerin yoğun olduğu 'Rojava' olarak bilinen bölgede Kürt halkının emperyalist güçler ve El Kaide çeteleri tarafından yok edilmek istendiğini öne sürdü.
Rojava'da saldırıların bir an önce durmasını isteyen bir grup HDP üyesi, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı. 'Rojava Direndikçe Duvarlar Yıkılacak' pankartı taşıyan yaklaşık 300 kişilik grup, Kapalı Yol'dan başlattıkları yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda tamamladı. Grup adına basın açıklaması yapan HDP Antalya Eşbaşkanı Şemsettin Kalay, AK Parti hükümetinin konu Kürtler olunca tüm evrensel değerleri unuttuğunu, çeteleri destekleyerek Kürtlerin katledilmesine seyirci kaldığını iddia etti. Hükümetin barış sürecine rağmen Kürt siyasetçileri cezaevinde tuttuğunu söyleyen Kalay, şöyle konuştu:
"İstanbul ile Diyarbakır'da uygulanan hukuk arasındaki fark her geçen gün artıyor. Savaştan kaçan Kürtler ve Aleviler büyükşehirlerde dilenmek zorunda kalıyor. Hükümete sesleniyorum; Bugün çete ilan ettikleriniz Hakkari'de, Gever'de (Yüksekova), Taksim'de sizin talimatınızla gaz sıkanlar değil miydi? Görülüyor ki 11 yıllık AKP hükümeti ancak çete doğurmuştur. Bu gün ise çeteler birbirleriyle savaşıyor" diye konuştu.
Grupta bulunanlar daha sonra dağıldı.