HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, kentteki 100’üncü Yıl Polis Merkezi Amirliği’nde polislerin kendisine kötü muamelede bulunduğunu öne sürerek, bu durumu kınadı.
HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, BDP İzmir İl Başkanlığı’nda, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan posteri önünde basın toplantısı düzenledi. Uğur, kentte parti için bina kiraladıklarını, yarından itibaren burada faaliyete başlayacaklarını anlattı. Geçen cumartesi gecesi parti üyesi, üniversite öğrencisi bir arkadaşlarının, üzerinde kimliği bulunmadığı için gözaltına alındığını dile getiren Uğur, şöyle dedi:
"Arkadaşımızın gözaltına alınması, bence, polis tarafından tanınması, partimizin üyesi olmasındandır. Kendisi beni arayıp kötü muameleye maruz kaldığını bildirdi. Ben de karakola gittim. Kendimi tanıttım. Ancak, 5-6 polisin aynı şekilde küfürlü, hakaretli kötü muamelesine maruz kaldım. Bir süre sonra kameralar nedeniyle darp etmekten vazgeçtiler. Aslında her gün onlarca insan karakollarda bu tip muamelelerle karşılaşıyor. Sözüm ona 'barış sürecinde' bu muameleler kabul edilemez. Parti olarak kınıyoruz. İzmir Valiliği ve İzmir Emniyeti’ni göreve çağırıyoruz ve takipçisi olacağız."
Uğur, ayrıca, Kahramanmaraş’ta, BDP kongresinden sonra bir grubun parti üyelerine yönelik linç girişiminde bulunulmasını kınadığını dile getirdi.